Benicàssim adapta la celebració dels festejos taurins a la normativa vigent de Bous al carrer

Benicàssim adapta la celebració dels festejos taurins a la normativa vigent de Bous al carrer
13/01/2022 -

Benicàssim recupera els actes taurins durant les festes patronals en honor a sant Antoni Abad i Santa Àgueda i estaran subjectes a la normativa vigent de Bous al carrer de la Generalitat Valenciana.

El regidor de Festes, Arturo Martí, ha informat que “els festejos taurins comptaran amb totes les mesures de seguretat sanitàries exigides per la Conselleria en l’actual protocol per al seu desenvolupament amb totes les garanties”. En aquest sentit, atesa la normativa de bous al carrer de la Generalitat Valenciana i a la situació sanitària contra la lluita de la Covid-19, s’estableix la prohibició de fumar així com d’ingerir qualsevol tipus d’aliment o beguda en el recinte taurí, a més és obligatori en tot moment l’ús de la màscara i mantindre la distància social, “i per a accedir a la plaça es requerirà com a requisit obligatori el passaport de vacunació Covid i es realitzarà un exhaustiu control d’aforament”, ha incidit Martí qui ha afegit que “recuperar els festejos taurins contribuirà a pal·liar els efectes que la pandèmia ha ocasionat i continua ocasionant en el sector ramader i taurí”.

Pel que fa a l’accés a la plaça de bous portàtil situada en el bulevard del Passeig Pérez Bayer, l’edil de Festes ha explicat que s’establirà un sistema de repartiment de tiquets per al control de l’aforament. En aquest sentit, una vegada mostrat el passaport Covid a l’hora d’accedir al recinte taurí, l’assistent rebrà un tiquet que li permetrà pujar a la graderia durant els espectacles que es desenvolupen aqueixa mateixa jornada. La plaça estarà dividida en quatre sectors per a evitar aglomeracions durant el moment de l’accés i el desallotjament “i els tiquets seran diferenciats per a cada jornada taurina”. Pel que fa a l’aforament, i seguint amb la normativa establida, en la graderia podrà haver-hi un total de 896 persones i a l’interior de l’arena només es permetrà la presència de 26 persones. Com ha afegit l’edil, “en la part del carreró i rode només podran estar els participants, col·laboradors taurins, personal logístic, sanitari i de seguretat, tal com dicta la normativa covid”. En aquest sentit i per a garantir el compliment de les mesures imposades des de Generalitat, quant a control d’aforaments així com mantindre les mesures sanitàries, es disposarà de vigilants de seguretat els qui a més del control d’accés a la plaça i el seu aforament, col·laboraran en la tasca de facilitar l’accés al públic als diferents sectors de la graderia. Així mateix, s’ha sol·licitat la col·laboració de Protecció Civil, com en altres esdeveniments.

Pel que fa a la programació, cinc són les jornades previstes de festejos taurins i començaran dimarts que ve 18 de gener amb tancament i prova de vaques a les 13.00 hores, festeig taurí a partir de les 16.30 hores i bou embolat a les 19.30 hores de Jaime Tárrega “Lucas”. El dimecres 19 serà el torn de la ramaderia de Javier D. Tárrega “El Gallo” i la ramaderia de Javier Tárrega “Lucas” tornarà el dijous 20. Per als menors també s’ha programat un tancament infantil taurí previst per al divendres 21 mentre que el dissabte 22 hi haurà caps de bestiar de la ramaderia Javier Tárrega “El Gallo” i bou embolat d’Iván Miró “Bous de la Ribera”. La programació taurina es tancarà el diumenge 23 amb tancament i prova de vaques de la ramaderia d’Iván Miró “Bous de la Ribera” i el festival taurí de les 16.30 hores contemplarà la prova de huit bous de concurs de les prestigioses ramaderies de Jaime Tárrega “Lucas”, Javier D. Tárrega “El Gallo”, Iván Miró “Bous de la Ribera”, Germán Vidal, “La Espuela”, “Hermanos Bellés”, Alberto Garrido i “Alba Atenea”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari