Benicàssim amplia la bonificació del 50% de l'IBI en l'ús de plaques solars a adossats

Benicàssim amplia la bonificació del 50% de l'IBI en l'ús de plaques solars a adossats
24/05/2023 -

Els habitatges apariats o adossats de Benicàssim també podran beneficiar-se de la bonificació del 50% de l’Impost de Béns immobles (IBI) per la instal·lació de plaques solars. L’últim ple ordinari va aprovar una modificació d’aquesta ordenança que persegueix que aquest tipus de cases, que només poden generar 3 kw de potència per comptar amb menys superfície, puguen optar a l’avantatge fiscal de la qual ja es beneficiaven als unifamiliars.

Concretament, fins a l’actualitat, la bonificació només estava contemplada per als habitatges unifamiliars que generen 5 kw. El regidor d’Hisenda, Arturo Martí; i l’edil d’Urbanisme, Carlos Díaz, expliquen que el descompte és d’un 50% de l’import de l’IBI per als habitatges amb plaques, tant de 5 com de 3 kw, durant un període màxim de cinc anys. Però la diferència radica en el fet que les unifamiliars amb panells de 5 kw poden reduir-se fins a 300 euros a l’any i els habitatges amb plaques de 3 kw una quantitat màxima de 200 euros.

L’objectiu de l’Ajuntament amb l’impuls d’aquests avantatges fiscals és promoure la instal·lació de panells solars fotovoltaics, “que generen la producció d’energies netes en el municipi, a més, hem batut rècord any rere any d’ús de fotovoltaiques des que es va posar en vigor aquesta bonificació i pràcticament estem rebent una llicència diària a l’Ajuntament”, segons indica Díaz.

L’aposta per les energies renovables va portar el consistori a autoritzar també plaques sobre el sostre de la piscina municipal per a aprofitar aqueixa coberta, captar i transformar l’energia solar que es reutilitza. Després d’aquesta experiència pilot positiva, l’administració local compta amb estudis preliminars realitzats per a posar també en funcionament noves instal·lacions que permeten l’aprofitament d’aqueixos espais i la utilització d’aquesta mena d’energia en els sostres dels col·legis de la localitat.

En els últims tres anys, el municipi ha autoritzat un total de 444 instal·lacions fotovoltaiques en sostres d’edificis privats.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari