Benicàssim amplia el servei d'ecoparc mòbil a les urbanitzacions de muntanya

Benicàssim amplia el servei d'ecoparc mòbil a les urbanitzacions de muntanya
05/05/2022 -

Benicàssim, en la seua aposta per mantenir un municipi més verd, net i sostenible, duu a terme diferents accions mediambientals durant tot l’any, moltes d’elles centrades a fomentar el reciclatge entre els veïns i les veïnes. Amb aqueix mateix objectiu i a través de la col·laboració entre l’Ajuntament de Benicàssim, a través de la Regidoria de Medi Ambient, i Reciplasa, s’amplia el servei d’ecoparc mòbil que des del mes de juny passat acosta el servei a la zona sud del municipi.

Com indica l’alcaldessa, Susana Marqués, “fomentar i potenciar la cultura del reciclatge és clau en la conscienciació mediambiental i amb l’objectiu de contribuir al desenvolupament sostenible, fomentar la transició cap a l’economia circular i lluitar contra el canvi climàtic. És tanta la conscienciació i la implicació veïnal en matèria de reciclatge que Benicàssim s’ha erigit en un dels municipis de la província de Castelló que durant els primers mesos de servei d’aquest nou ecoparc mòbil va aconseguir reciclar el major nombre de residus”. Això es va desprendre del primer balanç que va realitzar Reciplasa de l’ecoparc mòbil que un dijous de cada mes s’instal·la en l’espai públic existent enfront del CEIP Palmerar, situat en l’avinguda Mohíno amb carrer Palmerar. Aquest centre de recepció de residus permet el depòsit de més de 40 tipus com a tubs fluorescents, bombetes LED, telèfons mòbils, medicines caducades i radiografies, entre altres.

Durant els primers mesos de la seua posada en marxa, la localitat va registrar una aportació de 1.394 quilos de reciclatge i van assistir 257 persones. Unes xifres que han anat creixent en els últims mesos i que com ha afegit Susana Marqués, “amb la voluntat de continuar avançant en una ciutat més amable i sostenible, aquest servei d’ecoparc mòbil arribarà a noves zones i s’ampliarà fins a final d’any”.

Com ha explicat la regidora responsable de l’àrea, Elena Llobell, “l’ampliació del servei també arribarà a les urbanitzacions de muntanya per a facilitar aquesta eina a més sectors del municipi i permetre així que de manera gratuïta la ciutadania puga depositar els residus i garantir el seu correcte tractament”.

Així, l’ecoparc mòbil continuarà prestant servei un dijous de cada mes enfront del CEIP Palmerar en horari de 9 a 14 hores i de 15 a 18 hores. Els dies previstos són: 19 de maig, 16 de juny, 14 de juliol, 11 d’agost, 8 de setembre, 6 d’octubre, 3 de novembre i 1 de desembre. Així mateix, s’afig aquest dissabte 7 de maig al calendari previst.

Quant a les urbanitzacions de muntanya, la previsió és que aquest servei estiga disponible els següents dissabtes: 4 de juny, 9 de juliol, 6 d’agost, 29 d’octubre, 12 de novembre i 10 de desembre. En aquest cas el servei serà de 8.30 a 13.30 hores.
Recordar que, tots els dijous de l’any, Benicàssim disposa d’un altre Ecoparc Mòbil al costat del recinte de mercats (zona del bulevard) a la disposició de la ciutadania.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari