Benicàssim apagarà llums d'alguns espais per unir-se a l'Hora del Planeta

Benicàssim apagarà llums d'alguns espais per unir-se a l'Hora del Planeta
26/03/2021 -

Benicàssim mostra un any més el seu compromís i la seua unió a la lluita contra el canvi climàtic amb la seua adhesió a l’Hora del Planeta. Amb això el municipi apagarà les llums de la Torre Sant Vicent, el Pont de Ferro i la Clau d’Europa durant una hora, de 20.30 a 21.30 hores, demà dissabte 27 de març.

La regidora de Desenvolupament Sostenible, Cristina Fernández, recorda que Benicàssim s’ha convertit en el primer municipi de la província de Castelló a aprovar un Pla d’Acció pel Clima i l’Energia Sostenible. Un document estratègic de planificació energètica i climàtica que conté les accions que el municipi durà a terme per a superar els objectius establits per la Unió Europea per a l’any 2030, com són la reducció d’emissions de gasos d’efecte d’hivernacle, l’aposta per les energies renovables i la lluita contra el canvi climàtic, tant en la seua activitat com a institució, com amb la difusió de bones pràctiques entre la ciutadania. “La inacció pot suposar un cost molt elevat en el futur de la societat de Benicàssim i per això ens hem posat a treballar a mitigar els seus efectes i adaptar-nos a les conseqüències del canvi climàtic”, indica l’edil.

Per part seua, l’alcaldessa, Susana Marqués, explica que “apostar per la cura del medi ambient, és apostar pel futur. Per això, l’objectiu per a enguany serà reduir la petjada de carboni dels nostres edificis; utilitzar energies cada vegada més netes substituint les lluminàries per unes altres solars que permeten reduir les emissions de CO₂ i disminuir la contaminació lumínica; promoure una mobilitat més sostenible; fomentar un turisme responsable; regenerar les nostres platges incidint en les de la Zona Sud o preservar l’entorn del Paratge del Desert de les Palmes estimulant la conscienciació social en la cura del medi ambient, són accions que fan que Benicàssim, guanye qualitat de vida”.

L’Hora del Planeta va nàixer en Sidney en 2007 com un gest simbòlic per a cridar l’atenció sobre el problema del canvi climàtic. Un senzill gest que consisteix a apagar les llums d’edificis i monuments durant una hora.

Un símbol amb el qual es recorda que la naturalesa és el sistema de suport vital del planeta, “que brinda tot el que necessitem, des de l’aire que respirem fins a l’aigua que bevem i els aliments que mengem i que hem de defensar-la ara per a salvaguardar la salut del nostre planeta i, al seu torn, la nostra pròpia salut i benestar”, tal com han assenyalat els organitzadors.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari