Benicàssim ajorna el pagament de tributs i suspén la taxa d'ocupació de via pública de taules i cadires

Els rebuts de l’IBI amb domiciliació bancària i pagament únic, es retarda dos mesos

Benicàssim ajorna el pagament de tributs i suspén la taxa d'ocupació de via pública de taules i cadires
20/03/2020 -

L’Ajuntament de Benicàssim ha determinat diferents mesures socials i econòmiques per a ajudar als veïns del municipi així com als empresaris locals a fer front a la situació derivada de l’estat d’alerta en el qual es troba el país per a evitar la propagació del COVID-19.

Dins del paquet de mesures excepcionals que s’aprovaran en matèria fiscal, l’alcaldessa de Benicàssim, Susana Marqués, ha informat que es procedirà a la devolució de la taxa d’ocupació de la via pública amb taules i cadires. “Els establiments de restauració copen la major activitat empresarial en el municipi i per això ara, des de l’administració local, hem d’ajudar, en la mesura que siga possible, a superar les conseqüències derivades d’aquesta crisi sanitària al nostre teixit empresarial”.

La regidora d’Activitats, Cristina Fernández, ha recordat que durant l’últim trimestre del 2019, l’ajuntament va aprovar una modificació de l’ordenança on ja s’establia una reducció del 60% de la taxa per a l’ocupació de les terrasses “en benefici del nostre sector hostaler, ara tan castigat per l’estat d’alerta i per això hem de seguir al seu costat i intentar minimitzar l’impacte negatiu que suposarà el tancament dels seus establiments durant el temps que es prolongue aquesta situació”.

Quant als tributs municipals, Susana Marqués ha anunciat que es retardarà la posada al cobrament, fins al 5 de setembre, del pagament únic domiciliat de l’Impost sobre Béns immobles de Naturalesa Urbana (IBI). “El pagament únic domiciliat s’anava a efectuar el 5 de juliol, però amb aquesta mesura ho ajornem dos mesos i, a més, es manté la bonificació del 5% en tots els rebuts domiciliats de l’IBI, en modalitat de pagament únic i fraccionat”, ha indicat l’alcaldessa.

També es prendran mesures, respecte al pagament de l’Impost sobre Vehicles de Tracció Mecànica, ampliant-se el termini de pagament en període voluntari, que passa del 20 de maig al 22 de juny. D’altra banda, en la modalitat de pagament domiciliat, la posada al cobrament es prorroga del 6 d’abril al 5 de juny.

A més d’aquestes mesures extraordinàries, “l’Ajuntament de Benicàssim està treballant en una bateria d’ajudes econòmiques per a continuar fent costat als autònoms i el comerç local”, ha anunciat el regidor d’Hisenda, Arturo Martí.

Cal recordar que el consistori establirà els mecanismes necessaris per a retornar la part proporcional dels cursos i activitats municipals que les persones usuàries no podran gaudir en suspendre’s les mateixes i des del departament de Cultura ja s’ha començat amb el procés de devolució de l’import de les entrades que es van adquirir de manera online, a través de la web benicassimcultura.es. Quant a les entrades que es van adquirir de manera presencial en les taquilles del Teatre Municipal, aquestes podran ser reembossades com a aquesta instal·lació municipal torne a desenvolupar la seua activitat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari