Benicàssim aporta 5.500 tones d'arena per al condicionament de la platja Heliòpolis

Benicàssim aporta 5.500 tones d'arena per al condicionament de la platja Heliòpolis
04/06/2021 -

Benicàssim reforça els treballs de condicionament de les platges del municipi davant l’inici de la temporada estival. Una de les actuacions que s’està realitzant aquests dies en el litoral és l’aportació de 5.500 tones d’arena per al condicionament de la platja Heliòpolis.

Com ha explicat la regidora de Platges, Elena Llobell, “l’arena procedeix del llit del Riu Sec. Abans de la seua arribada a la platja Heliòpolis, aquesta arena s’ha dragat en la riba de la platja del Gurugú de Castelló, s’ha assecat durant 24 hores i després de l’airejat ha començat el transport fins a la platja de Benicàssim”. Durant aquests dies es realitzaran al voltant de 500 viatges que transporten aproximadament 12 m³ d’arena “sumant un total de 5.500 tones que es repartiran en tota la platja Heliòpolis”. Per a la present actuació el consistori ha destinat 50.000 euros.

L’aportació d’arena es realitza a principis del mes de juny perquè, com ha explicat l’alcaldessa, Susana Marqués, “els treballs s’estan realitzant el més pròxim a l’inici de la temporada estival per a evitar qualsevol temporal que poguera tornar a destrossar les nostres platges”. L’alcaldessa ha visitat aquest matí els treballs que s’estan realitzant d’aportacions d’arena i ha insistit en la seua reivindicació al Ministeri “que faça efectiu l’estudi de regeneració de la nostra costa. “L’única solució autoritzada per Costas a l’Ajuntament és la que estem realitzant ara i insistim en solucions definitives més a mig-llarg termini per a no haver de continuar realitzant, any rere any, aquestes aportacions d’arena”. Recordar que en la recent reunió mantinguda entre l’ajuntament i la junta directiva de l’Associació de Veïns Benicàssim Sud es va abordar aquesta reivindicació conjunta.

A més de les aportacions d’arena, des de l’Ajuntament de Benicàssim continuen amb les labors per a preparar les platges per a la temporada alta com el condicionament i manteniment dels llavapeus, les dutxes i tot el mobiliari urbà, així com les passarel·les i els punts de platja accessible.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari