Benicàssim mostra el seu suport a la investigació oncològica a través del reciclatge

Benicàssim mostra el seu suport a la investigació oncològica a través del reciclatge
15/10/2021 -

Benicàssim s’ha sumat a la campanya “Recicla vidre per elles”, una iniciativa impulsada per Ecovidrio i que té com a objectiu mobilitzar als ciutadans a reciclar envasos de vidre per a cuidar del medi ambient i contribuir així amb una causa solidària: la prevenció del càncer de mama.

Des de hui i durant les pròximes setmanes, dos iglús roses estaran situats en l’avinguda Castelló, enfront de la plaça de Les Corts Valencianes. La ubicació triada en la principal artèria del nucli urbà es troba prop d’establiments d’hostaleria, de centres educatius i habitatges amb la finalitat de sumar com més vidre durant el temps en què estiguen aquests dos iglús, ja que Ecovidrio transformarà els envasos de vidre depositats en els contenidors en una donació a la Fundación Sandra Ibarra de Solidaridad Frente al Cáncer. La iniciativa també compta amb la col·laboració de la Generalitat Valenciana.

Com ha comentat l’alcaldessa, Susana Marqués, “cuidar el medi ambient i contribuir al temps amb una causa solidària com és la prevenció del càncer de mama és l’objectiu d’aquesta campanya de la qual, a partir de hui, des de Benicàssim estem molt orgullosos de sumar-nos. Ja som més de 170 ciutats les que a través de la instal·lació de contenidors roses amb el lema ‘Recicla vidre per elles’ volem, a més de fomentar el reciclatge de vidre i visibilitzar aquesta malaltia, volem llançar un missatge d’esperança a totes les dones i reclamar continuar avançant en la investigació científica”.

Quant al reciclatge de vidre a Benicàssim, segons les últimes dades relatives a 2020, els habitants de Benicàssim van reciclar un total de 587 tones d’envasos de vidre, la qual cosa suposa que cada habitant va reciclar de mitjana 32 kg. Respecte a la taxa de contenerització, Benicàssim se situa amb una mitjana de 114 habitants per contenidor, comptant amb un total de 161 iglús per als residus d’envasos de vidre instal·lats.

Marxa “Corre por el lazo rosa”

La instal·lació dels dos iglús roses arriba els dies previs a la celebració del Dia Internacional del Càncer de Mama, el pròxim 19 d’octubre i, a més d’aquesta acció, Benicàssim celebrarà aquest diumenge dia 17 la novena marxa solidària contra el càncer de mama “Corre por el lazo rosa” i que recorrerà diferents zones del nucli urbà. L’eixida està organitzada per la junta local de la Asociación Española contra el Cáncer (Aecc) en col·laboració amb el consistori i establiments locals i a partir de les 10.00 hores al carrer Sant Tomàs (enfront de l’Església), els participants podran adquirir marxandatge de l’entitat i una hora més tard, a les 11.00 hores, començarà la marxa solidària. La recaptació serà íntegra per a l’associació.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari