Benicàssim aprova una ordenança per a millorar i garantir la seguretat, salubritat i adorn en solars, terrenys i edificacions

La normativa aprovada en ple concreta les actuacions que han de dur-se a terme

Benicàssim aprova una ordenança per a millorar i garantir la seguretat, salubritat i adorn en solars, terrenys i edificacions
27/11/2021 -

L’Ajuntament de Benicàssim, amb l’objectiu de millorar i garantir la seguretat, salubritat i adorn dels solars, terrenys i edificacions privades ha aprovat una nova ordenança per a la seua regulació.

“L’ordenança actual data de principis del 2000 i es feia necessari adaptar-la a la nova realitat i que només emparada per la norma pot controlar-se de manera efectiva. I és que aconseguir el màxim nivell de seguretat, salubritat i adorn en el municipi requereix la implicació de tota la ciutadania”, ha indicat l’alcaldessa, Susana Marqués.

Amb l’aprovació de la nova normativa en el ple ordinari d’aquest mes de novembre es persegueixen tres objectius; d’una banda, dotar a l’ajuntament d’un instrument jurídic eficaç, d’aplicació general, per a millorar el grau de neteja i salubritat del municipi; en segon lloc, la normativa concreta les actuacions que han de dur-se a terme i les que queden prohibides per a facilitar l’actuació dels ciutadans i de l’administració. I, finalment, s’estableix un règim sancionador que regule determinades situacions. En aquest punt, com ha explicat el regidor d’Urbanisme, Carlos Díaz, “l’ajuntament exercirà el control i inspecció de l’estat dels solars, terrenys i edificacions situats en el terme municipal i podrà obligar al seu compliment a les persones responsables”.

Els serveis tècnics municipals seran els encarregats de realitzar les inspeccions oportunes a l’efecte de verificar el compliment de les actuacions ordenades. En cas d’incomplir de manera parcial l’ordre d’execució, es concedirà un termini de deu dies hàbils a la persona interessada perquè procedisca al compliment total de l’ordre. I, si expirat el termini no s’ha escomés l’ordre d’execució o formulat al·legacions que motiven la paralització o arxivament de l’expedient, es podran imposar multes, les quals van de lleus, greus i molt greus i poden arribar fins als 3.000 euros.

En resum, l’ordenança estableix que qualsevol classe de sòl, els solars i terrenys sense edificar, patis, jardins i edificacions, hauran de romandre nets d’enderrocs, residus domèstics, restes de poda, matèries orgàniques, i en general qualsevol residu, objecte o circumstància que desdiga de la salubritat, seguretat i adorn. La norma regula el tractament de la vegetació perimetral de parcel·les en sòl urbà; la poda de l’arbratge i tractaments fitosanitaris; el clos de les parcel·les; la neteja de carrers i patis particulars; l’adorn de façanes, així com la prohibició de depositar residus i l’abocament d’aigües a la via pública.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari