Benicàssim aprova un pressupost de 28,4 milions d'euros per al 2021

Benicàssim aprova un pressupost de 28,4 milions d'euros per al 2021
05/03/2021 -

L’Ajuntament de Benicàssim ha aprovat hui els comptes municipals per al present exercici 2021. Una aprovació que ha comptat amb els vots a favor de l’equip de govern (Partit Popular i Ciutadans) i Ara Benicàssim, l’abstenció del PSPV i Compromís, i el vot en contra de l’edil del grup de no adscrits.

El pressupost municipal ascendeix a 28.404.324,04 euros, amb tots els paràmetres d’estabilitat financera, amb inexistència de dèficit inicial i, com ha explicat l’alcaldessa, Susana Marqués, “són uns pressupostos realistes, rigorosos i s’han treballat des de la responsabilitat i la serietat, buscant principalment continuar impulsant el desenvolupament econòmic de Benicàssim i la millora dels serveis que prestem als nostres veïns, amb l’objectiu d’incrementar la seua qualitat de vida”. La primer edil ha continuat dient que “hem apostat per prioritzar la millora dels serveis que tenim contractualitzats i que enguany han d’eixir a nova licitació, sense oblidar el necessari marcat caràcter social que, ara més que mai, han de contindre els comptes municipals, intentant mitigar la greu situació actual provocada per la crisi sanitària, social i econòmica que estem patint en el nostre país, des de fa ja un any”.

En aquest sentit, les quanties econòmiques vinculades a ajudes i programes socials per als col·lectius més vulnerables seran partides ampliables pel que es podran incrementar conforme a les necessitats que es produïsquen durant l’exercici a través de romanents, “perquè la nostra prioritat són les persones i arribarem fins on faça falta perquè ningú es quede arrere, convençuts que davant la crisi originada per la pandèmia del Covid-19, els nostres veïns no poden esperar”, ha afegit Susana Marqués.

Uns pressupostos elaborats “des del pragmatisme i el sentit comú sobre el present, però també sense perdre la visió de futur per a aconseguir la recuperació. D’ací el compromís de racionalitzar la despesa, i adaptar-lo a enguany covid”, ha indicat també la primer tinent alcalde, Cristina Fernández qui ha afegit que per al present exercici s’ha apostat per continuar “com a Destinació Turística Intel·ligent on la sostenibilitat econòmica, social i mediambiental estiga en el centre de totes les nostres polítiques i on la cultura forme part del nostre ADN i ho faça en un municipi segur a tots els nivells i amb una qualitat de vida envejable per a viure, per a treballar, per a vindre de vacances i en definitiva per a tirar avant una família amb la garantia de la millor qualitat de vida possible”.

Quant a les línies bàsiques del pressupost municipal, en el capítol d’impostos directes es produeix una disminució del 1,92%, respecte al pressupost de l’any anterior, a conseqüència de la reducció del tipus de gravamen de l’IBI, aprovada per a l’exercici 2021, la qual cosa suposa una minoració d’ingressos de 382.000 euros. “Aquesta rebaixa de l’IBI suposa seguir el nostre compromís polític d’alleujar la càrrega fiscal a la ciutadania sense minvar els serveis i destacar que en aquests deu anys ha deixat d’ingressar per IBI, més de 2 milions d’euros”.

En aquest punt indicar que dins del capítol de taxes i preus públics, “continuem en la línia de congelar, un any més, els preus de les activitats que oferim des d’aquest ajuntament”, ha informat Marqués.

Respecte a la despesa corrent, assenyalar l’augment de la partida per a poder atendre el subministrament d’aigua dessaladora i que ascendeix a 843.210,19 euros. “Hem presentat mocions i continuarem exigint al Govern central que assumisca aquest cost perquè l’aigua és un bé general i un interés de tots”.

Quant al capítol d’inversions ascendeix a 205.942,56 euros i se sumaran els romanents de tresoreria procedents de la liquidació de l’exercici anterior. Les inversions reflectides en el pressupost són:

– 22.000 euros a senyalització
– 15.000 euros a la instal·lació de fanals solars
– 20.000 euros a mobiliari per a Villa Elisa
– 15.000 euros al projecte per a la impermeabilització de la coberta del poliesportiu
– 30.500 al projecte de vestuaris per al camp de la Carrerasa
– 40.000 a obres i millores de pluvials
– 50.000 euros a la regeneració de la platja de l’Heliòpolis.

A més, fins a aconseguir el total de la quantia, es deixen partides obertes que permeten la seua ampliació com a informàtica per a equipament i programes, aplicacions mòbils per a turisme i incidències urbanes, maquinària en via pública mobiliari, entre altres.

Especialment significatiu és el fet que el 40% de totes aquestes inversions reals, a executar-se en 2021, provenen de propostes dels propis ciutadans els qui a través de la campanya realitzada al novembre, “ens van fer arribar les seues aportacions, fent un pas més en democràcia representativa i participativa, i continuarem atenent les seues peticions a través de la incorporació de romanents per a seguir entre tots millorant Benicàssim”.

L’alcaldessa ha reiterat l’agraïment “a l’esforç realitzat als funcionaris dels serveis econòmics de l’ajuntament, amb el seu regidor Arturo Martí al capdavant, als funcionaris dels diferents departaments municipals, així com a tots els regidors de l’equip de govern, liderant conjuntament un projecte de ciutat que persegueix un Benicàssim mes pròsper per a tots. Un Benicàssim que mire al futur amb optimisme i esperançat”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari