Benicàssim aprova suspendre el pagament de la taxa d'ocupació de via pública a hostaleria i comerç durant el 2021

L’oposició, en ple, paralitza la modificació de l’Ordenança Fiscal de l’IBI, fent perillar una rebaixa per al 2021

Benicàssim aprova suspendre el pagament de la taxa d'ocupació de via pública a hostaleria i comerç durant el 2021
30/10/2020 -

L’Ajuntament de Benicàssim suspendrà el pagament per ocupació de via pública als sectors de l’hostaleria i el comerç durant el 2021. El ple ordinari del mes d’octubre celebrat aquest matí ha aprovat per unanimitat la modificació de l’ordenança fiscal reguladora de la taxa d’utilització privativa de via pública pel que per al pròxim exercici se suspendrà el cobrament d’aquesta taxa als bars, restaurants i cafeteries, així com als comerços que instal·len expositors en via pública. L’alcaldessa, Susana Marqués, ha indicat que “en aquests moments de crisi sanitària, econòmica i social és important impulsar polítiques d’alleujament fiscal”. “L’exempció d’aquest pagament va en aquest sentit”, prossegueix l’alcaldessa.

El Pla Reactiva, impulsat per l’Ajuntament de Benicàssim per a ajudar a les famílies, recuperar el pols del nostre teixit econòmic, fomentar la iniciativa empresarial i fomentar l’ocupació continuarà sent, en paraules de Marqués, “el nostre Pla d’Acció per al pròxim exercici”.

Per la seua part el regidor d’Hisenda, Arturo Martí, ha comentat que “en el context actual és important donar suport a polítiques encaminades a disminuir la càrrega fiscal als sectors que són els principals motors econòmics del municipi com el comerç i l’hostaleria”.

Dins d’aquestes polítiques d’alleujament i disminució de càrrega fiscal, el ple ordinari també portava una proposta de l’equip de govern per a modificar l’ordenança fiscal reguladora de l’Impost de Béns immobles i baixar el tipus de gravamen al 0,55, “una rebaixa que permetria mantindre un equilibri en el pressupost de l’administració local”, com ha explicat Arturo Martí.

No obstant això, els regidors de l’oposició han presentat “in extremis” una esmena al punt per a modificar la proposta que, al no comptar amb els informes preceptius corresponents, ha donat lloc al fet que no es poguera portar avant la votació i rebaixa proposada per l’equip de govern. “Retarden la modificació, iniciant-se des de zero tot el procés que comporta la modificació, aprovació i entrada en vigor” . Tot això, “fa perillar terminis per a la seua aprovació i entrada en vigor i per tant el que puga aplicar-se una rebaixa en el rebut de l’IBI de l’any que ve” ha explicat Susana Marqués.

A més, la modificació proposada per l’equip de govern i que s’emportava a debat al ple, contemplava la simplificació de la documentació i tramitació de les bonificacions que, entre altres, accedeixen les famílies nombroses; “totes aquestes mesures han quedat paralitzades pel veto de l’oposició” ha afegit la primer edil.
Quant a mocions, el ple, de manera institucional, ha aprovat instaurar un debat anual sobre l’Estat de la Ciutat a Benicàssim, a iniciar un procés de revisió i actualització del reglament municipal quant als vehicles de mobilitat personal com són els patinets i skates. El ple en el seu conjunt també s’ha unit quant a la necessitat de crear un pla de suport al sector de l’oci nocturn, sol·licitar al Govern infraestructures ferroviàries adequades per a la província de Castelló i, especialment per a Benicàssim, així com commemorar el dia Internacional de la xiqueta.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari