Benicàssim consciencia sobre la protecció dels ecosistemes amb la campanya “Tu sumes”

Benicàssim consciencia sobre la protecció dels ecosistemes amb la campanya “Tu sumes”
17/08/2020 -

La regidoria de Desenvolupament Sostenible de l’Ajuntament de Benicàssim ha posat en marxa la campanya de sensibilització i educació ambiental Tu Sumes. Els objectius de la campanya són conscienciar a la ciutadania sobre la necessitat de cuidar els ecosistemes marins i terrestres de Benicàssim i apreciar el patrimoni natural i cultural vinculat.

Com explica l’edil responsable de l’àrea, Cristina Fernández, “d’aquesta forma es pretén mostrar com les nostres accions sobre el medi ambient poden tindre una repercussió a llarg termini i anar més enllà del nostre àmbit d’actuació actual”. La campanya s’alinea a més amb alguns dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030 (6: aigua neta i sanejament; 11: ciutats i comunitats sostenibles; 12: producció i consum responsables; 13: acció pel clima; 14: vida submarina; 15: vida d’ecosistemes terrestres; 17: aliances per a aconseguir els objectius) i es dirigeix tant als veïns del municipi com als turistes que trien Benicàssim com a destinació vacacional.

La primera acció dins de la campanya Tu Sumes és la difusió d’un cartell de bones pràctiques ambientals a la platja entre les quals es troben respectar la flora i fauna marina, apostar per una mobilitat sostenible, recollir les burilles, mantenir el litoral lliure de residus, evitar el desaprofitament d’aigua i pescar únicament amb llicència i en les zones delimitades.

La campanya de sensibilització i educació ambiental continuarà a la tardor i es contemplen tallers d’educació ambiental a les muntanyes destinats a un públic familiar. Aquests tallers es desenvoluparan durant els mesos de setembre i octubre i dins de la programació hi ha previstes, entre altres activitats, passejos etnobotànics en el Barranc de les Agulles de Santa Àgueda i un recorregut que permeta reconstruir el paisatge recent vinculat amb cultius mediterranis associats al municipi com la garrofera, la vinya i l’olivera. El programa complet, les dates i inscripcions es detallaran en les pròximes setmanes.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari