Benicàssim conclou la temporada d'accés de gossos a les platges

Benicàssim conclou la temporada d'accés de gossos a les platges
01/03/2022 -

Benicàssim posa fi a la temporada d’accés de gossos a les platges del municipi. “Durant quatre mesos, de l’1 de novembre a l’1 de març, els cans han pogut gaudir al costat dels seus amos del litoral del nostre municipi, complint amb això una demanda i un dels nostres compromisos”, ha indicat l’alcaldessa, Susana Marqués, qui ha afegit que “després d’un balanç positiu de la mesura ara toca preparar les platges davant l’inici de la temporada, i l’accés dels gossos a les platges es reprendrà de nou a partir de l’1 de novembre”.

En la senyalística instal·lada en l’accés a la platja s’especifica el període d’accés dels gossos al litoral així com de l’obligació de recollir els excrements de l’animal i de tindre’l en tot moment sota el seu control pel qual han d’anar lligats. “És important que els amos de les mascotes es responsabilitzen i col·laborem tots a mantindre un entorn net i adequat per a una correcta convivència i que puguem mantindre aquest tipus de serveis”, ha afegit Marqués.

Una vegada finalitzat el període d’accés permés es procedirà a l’airejat i garbellat de l’arena i la posada a punt de les platges per a Setmana Santa. També s’intensificaran tant les tasques de neteja com els controls analítics de l’arena.

A més de l’accés a les platges, des del consistori han reforçat en els últims mesos la campanya La teua mascota, la teua responsabilitat, una iniciativa que té com a objectiu sensibilitzar i conscienciar sobre la responsabilitat a l’hora de recollir els excrements i orines de les mascotes, evitant deteriorar el mobiliari urbà i la imatge de la ciutat. La campanya va començar durant el passat estiu en la zona del litoral i es va fer extensiva al nucli urbà i als hotels i càmpings de la localitat que admeten mascotes. A més d’un fullet informatiu, la campanya inclou el repartiment d’un kit de neteja i higienitzant a més d’un imant recordatori. Com s’indica en el fullet informatiu i com recorda la regidora de Sanitat, Vanessa Batalla, “els propietaris dels cans són els responsables de recollir els excrements i depositar-los dins d’una bossa de plàstic en un contenidor de fem, així com esbandir amb aigua els orines de les seues mascotes per a no deteriorar les vies públiques afectades”.

Des de l’inici de la campanya ja s’han repartit més de 6.000 kits de neteja i higienitzant, una acció que continuarà activa des de la regidoria de Sanitat. Així mateix, en el moment d’inscriure al gos en el cens caní municipal, el propietari rep aqueix kit. Vanessa Batalla ha finalitzat incidint en què “tots els animals de companyia i potencialment perillosos han d’estar inscrits en el cens caní municipal i per a això, s’haurà de presentar la cartilla sanitària de l’animal en el Servei Municipal de Sanitat i Consum”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari