Benicàssim continua amb el pla d’accions de mitigació per a la prevenció d’incendis forestals

Les labors de desbrossament selectiu de la vegetació se centren aquests dies en el Barranc de la Parreta

Benicàssim continua amb el pla d’accions de mitigació per a la prevenció d’incendis forestals
15/12/2020 -

Benicàssim ha représ el pla d’accions de mitigació per a la prevenció d’incendis forestals a les urbanitzacions de muntanya. De la mà de dues brigades de quatre operaris cadascuna, el Consorci Provincial de Bombers de Castelló està actuant en el Barranc de la Parreta, “sent el que té més amplitud de llit a les urbanitzacions de muntanya”, ha indicat l’edil de Medi Ambient, Elena Llobell, qui ha explicat que les actuacions iniciades aquest mes de desembre “són una continuació al projecte de prevenció d’incendis forestals iniciat en el 2019 i consistent en treballs per a mitigar el risc d’incendis, mitjançant tractament de la vegetació en zones d’interfície urbana–forestal a les urbanitzacions de muntanya, zones que estan entre habitatges i envoltats de bosc o zones forestals i per això cal prevaler la seguretat”, afegeix l’edil. El pla recull actuacions a les urbanitzacions de Montornés, La Parreta, Las Palmas, Montemolino i El Refugi.

L’objectiu de les actuacions projectades és la reducció de la continuïtat vertical i horitzontal de la vegetació perimetral a nuclis d’habitatges, a l’efecte de crear una franja de menor combustibilitat que reduïsca l’impacte d’un eventual incendi forestal sobre els habitatges o vials d’accés. “El desbrossament selectiu de la vegetació es realitza prevalent les espècies protegides com pot ser el margalló” ha incidit Elena Llobell. L’actuació també inclou la neteja d’aquells residus urbans que puguen aparéixer.
Després de les labors en el Barranc de la Parreta, per al 2021 està previst continuar amb el Barranc de Farja, especialment en el seu tram urbà, i continuar amb altres labors preventives.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari