Benicàssim continua amb les labors de prevenció d'incendis forestals en urbanitzacions de muntanya

Benicàssim continua amb les labors de prevenció d'incendis forestals en urbanitzacions de muntanya
03/03/2021 -

La Brigada Helitransportada de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències (AVSRE) i coordinada pel Consorci Provincial de Bombers de Castelló, ha représ aquesta setmana les tasques d’execució de franges perimetrals de seguretat a les urbanitzacions de muntanya Montornés, La Parreta i Las Palmas, amb l’objectiu posat a augmentar la seguretat quant a la prevenció d’incendis forestals.

Els treballs que s’emporten aquests dies a cap se sumen als realitzats durant el mes de gener passat per part de la brigada de mitigació del Consorci Provincial de Bombers de Castelló qui va realitzar labors de desbrossament selectiu de la vegetació a la urbanització La Parreta.

Així mateix, durant el mes de desembre passat es va actuar en el Barranc de la Parreta i totes aquestes actuacions són una continuació al projecte de prevenció d’incendis forestals iniciat en el 2019. Les labors tenen l’objectiu de mitigar el risc d’incendis, mitjançant tractament de la vegetació en zones d’interfície urbana–forestal a les urbanitzacions de muntanya, “zones que estan entre habitatges i envoltats de bosc o zones forestals i per això cal prevaldre la seguretat”, ha indicat l’alcaldessa, Susana Marqués.

L’objectiu de les actuacions projectades és la reducció de la continuïtat vertical i horitzontal de la vegetació perimetral a nuclis d’habitatges, a l’efecte de crear una franja de menor combustibilitat que reduïsca l’impacte d’un eventual incendi forestal sobre els habitatges o vials d’accés. “El desbrossament selectiu de la vegetació es realitza prevalent les espècies d’especial interés botànic, com pot ser el margalló (Chamaerops humilis)” ha indicat l’edil de Medi Ambient, Elena Llobell. L’actuació també inclou la neteja d’aquells residus urbans que puguen aparéixer.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari