Benicàssim controla l'aforament del mercat setmanal i el parc del Trenet a través d'una aplicació mòbil

Les dades del mercat del passat dijous reflecteixen que a penes se supera la meitat de l’aforament permés en el nou espai

Benicàssim controla l'aforament del mercat setmanal i el parc del Trenet a través d'una aplicació mòbil
26/07/2020 -

L’Ajuntament de Benicàssim utilitza les noves tecnologies per a controlar l’aforament en el ‘mercat del dijous’ i al parc del Trenet. Com explica el regidor de Seguretat, Javier Alonso, “l’anomenada nova normalitat implica més control i per a garantir el correcte desenvolupament del mercat setmanal així com les activitats que alberga el parc del Trenet, hem inclòs una aplicació mòbil amb la qual controlem l’aforament del recinte en temps real”.
En el cas del ‘mercat del dijous’, els auxiliars de seguretat situats en els diferents accessos del nou recinte situat al carrer Joan Carles I i adjacents, controlen l’entrada i eixida de tots els clients, “i a través del mòbil que porten amb si es fa un comptatge immediat de les persones pel que es pot saber al moment si cal actuar en el cas que hi haguera excés d’aforament”, explica Alonso. Des que el mercat setmanal reprenguera la seua activitat no s’ha registrat excés d’aforament i durant la celebració del mercat del passat dijous el moment amb més gent va ser entorn al migdia i es van registrar unes 460 persones, poc més de la meitat de l’aforament màxim permés, establit en 900 persones. L’aplicació mòbil també permet tindre la suma del total de persones que visiten el ‘mercat del dijous’ durant tota la jornada d’activitat i la mitjana registrada aquest mes de juliol se situa entorn a les 3.700 persones. “Aquestes dades mostren que la nova ubicació permet el desenvolupament del mercat setmanal amb totes les garanties de seguretat”, ha afegit l’edil responsable.

L’alcaldessa, Susana Marqués, ha recordat a més que el recinte disposa d’un tancament perimetral, amb uns accessos d’entrada i eixida delimitats, perquè aqueix control d’aforament siga més efectiu. “I, a més de controlar que clients i venedors compleixen amb les mesures de protecció i higiene indicades, tant abans com després del mercat es procedeix a una neteja i desinfecció profunda del recinte perquè la seguretat sanitària és la màxima d’aquest ajuntament en llaures a evitar la propagació del Covid-19”.

A més del control de l’aforament en el ‘mercat del dijous’ i en les activitats que alberga el parc del Trenet, les noves tecnologies també estan presents a les platges de Benicàssim i en aquest cas un dron és l’encarregat d’informar sobre les aglomeracions en el litoral de la localitat. Aquest instrument de vigilància està dotat amb un sistema d’intel·ligència artificial, capaç de detectar l’excés d’aforament o incompliment de distanciament social. “Des de l’Ajuntament de Benicàssim posem tots els condicionants per a oferir espais segurs en matèria sanitària però aquesta seguretat únicament serà completa si comptem amb la col·laboració de tota la ciutadania quant al compliment de l’ús de la màscara i mantindre la distància social. La responsabilitat individual i col·lectiva és clau”, ha finalitzat Susana Marqués.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari