Benicàssim defensa la qualitat dels seus serveis per a aconseguir la declaració de municipi turístic

Benicàssim defensa la qualitat dels seus serveis per a aconseguir la declaració de municipi turístic
10/03/2021 -

L’Ajuntament de Benicàssim ha iniciat el procediment per a aconseguir la declaració de municipi turístic segons estableix el nou decret aprovat pel Consell el passat 10 de gener, una norma que promou la qualitat en la prestació dels serveis municipals a la població turística, així com el compromís amb la sostenibilitat turística, la intel·ligència en els sistemes de coneixement i gestió, l’hospitalitat, el codi ètic del turisme, la valorització del territori i del paisatge, la cultura, els senyals d’identitat i la tradició local.

Benicàssim compta amb la distinció de municipi turístic des de fa més de 20 anys i com explica l’edil de l’àrea, Cristina Fernández, “la localitat alberga un conjunt de productes turístics que es troben en procés de consolidació, i en els quals posseeix un cert grau de posicionament, principalment en l’àmbit nacional”.

La localització i característiques geogràfiques de Benicàssim fan del recurs de sol i platja la base sobre la qual se sustenta el posicionament del destí. Així mateix, el Desert de les Palmes conforma un espai de gran singularitat mediambiental i paisatgística. El cicloturisme amb quasi 15 quilòmetres de carril adequat a l’ús de ciclistes és un altre dels recursos turístics de Benicàssim, així com la gastronomia, el patrimoni cultural, els festivals i esdeveniments culturals, els esdeveniments esportius i el binomi salut i benestar, “sent aquest últim un dels productes d’alt potencial amb una notable capacitat per a incrementar la notorietat i el posicionament turístic de Benicàssim”, afig Cristina Fernández.

El document també inclou altres requisits com el pla turístic amb mesures de sostenibilitat, estratègies per a millorar la qualitat del destí i les mesures que s’implantaran de cara a la innovació i digitalització de la informació turística. En aquest punt, l’edil recorda que Benicàssim es troba adherit a la Xarxa DTI de la Comunitat Valenciana des del 25 d’octubre de 2017 i forma part de la junta directiva d’aquesta Xarxa”.

Actualment el municipi es troba en el tercer nivell de la xarxa, la qual cosa requereix un treball avançat en transformació digital segons un pla director. A més, Benicàssim forma part del model Destinacions Turístiques Intel·ligents proposat per la Secretaria d’Estat de Turisme en col·laboració amb Segittur.

A més de tota la documentació aportada per a corroborar que el municipi compleix amb tots els requeriments exigits, l’ajuntament ha volgut posar de manifest que no s’han considerat aspectes com el turisme residencial, l’oferta d’hostaleria i els assistents a esdeveniments. “Benicàssim compta amb una oferta de turisme residencial molt important, així com una gran oferta d’establiments d’hostaleria i un número molt elevat de participants en esdeveniments. El que no s’haja valorat tot això ens situa en una posició de desavantatge enfront d’altres municipis turístics” ha afegit Cristina Fernández.

Per part seua, l’alcaldessa, Susana Marqués, ha indicat que “els nostres recursos turístics són fortaleses que hem de posar en valor i posicionar durant els 365 dies de l’any i el reconeixement com a municipi turístic augmentarà més encara tot el nostre potencial”. I és que amb aquest reconeixement Benicàssim obtindrà atenció preferent en l’elaboració dels plans i programes turístics de la Generalitat, en les seues activitats de promoció interior i exterior del turisme i en les polítiques d’implantació o millora d’infraestructures i serveis. I per un altre, el dret d’accés a vies de finançament específiques per a compensar l’esforç financer motivat per l’activitat turística.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari