Benicàssim destina 83.000 euros a la redacció del projecte de construcció del nou edifici de la Policia Local

El ple de l’Ajuntament de Benicàssim ha aprovat per unanimitat una modificació de crèdit en el pressupost actual i que contempla destinar 83.000 euros a la redacció del projecte de construcció del nou edifici de la Policia Local. Com ha explicat el regidor d’Urbanisme, Carlos Díaz, el cost inicial de la modificació del projecte i la direcció d’obra és de 240.000 euros “dels quals ara dotem la primera fase del projecte consistent en la redacció de memòria i plans i projecte bàsic i d’execució”.

La resta s’executarà en dues anualitats més i això se sumarà al cost d’edificació que superarà els 3,2 milions d’euros pel que el projecte total aconseguirà els 3,5 milions d’euros. Les actuals dependències policials estan situades en l’antiga estació de tren des de l’any 2005 i l’edifici s’ha quedat xicotet i no està dotat amb les mesures necessàries per a l’acompliment de les funcions dels agents. El futur edifici comptarà amb una part en superfície destinada a l’atenció al públic, una planta en soterrani amb patis anglesos per a condícies, vestuaris, taquilles i despatxos i, finalment, hi haurà dues plantes d’estacionament per a vehicles oficials i dels funcionaris. L’objectiu és readaptar el projecte ja redactat per l’arquitecte que va dissenyar el bulevard central de Benicàssim, Enrique Fernández-Vivancos, i convertir-lo en una obra executable hui dia.

D’altra banda, el ple ha aprovat per unanimitat augmentar la subvenció destinada a les Ampa (Associació de Mares i Pares) dels CEIP Santa Águeda i Palmerar, 3.000 euros per a cada associació, perquè puguen continuar oferint les escoles d’estiu a partir de l’1 de juliol “i que tenen com a principal objectiu la conciliació laboral i familiar”, ha indicat l’alcaldessa, Susana Marqués.

La sessió plenària també ha donat compte del pase a regidors no adscrits dels edils Domingo Lorenzo i José Carlos García, els qui fins al moment de la seua renúncia formaven part del grup municipal Ciudadanos i Vox respectivament. El pas d’aquests dos edils al grup de no adscrits també ha motivat la reestructuració dels membres de les comissions informatives municipals i a partir d’ara seran quinze els edils que conformaran cadascuna de les comissions que se celebren els dilluns al matí.