Benicàssim es prepara com a destinació turística per a competir quan es restablisca el mercat

Benicàssim es prepara com a destinació turística per a competir quan es restablisca el mercat
17/03/2021 -

La regidoria de Turisme de l’Ajuntament de Benicàssim ha convocat aquest matí el primer Consell Sectorial de Turisme d’aquest any 2021, òrgan consultiu que es reuneix de manera periòdica per a analitzar el sector i el qual està integrat per agents turístics i membres de la corporació municipal. Així, aquesta trobada, celebrada de manera telemàtica, ha comptat amb representants de l’hostaleria, el comerç, els hotels, càmpings, festivals, empreses d’activitats i agències de viatges, entre altres, i l’objectiu principal ha sigut el de “preparar la destinació turística perquè quan es restablisca el mercat, Benicàssim puga competir amb avantatges enfront dels destins competidors, i per a això cal treballar en la millora dels productes actuals, en el desenvolupament de nous productes que responguen a les noves necessitats i motivacions que s’han generat després de la pandèmia”, ha explicat la regidora responsable de l’àrea, Cristina Fernández.

En el marc del Pla de Recuperació del Sector, a més de les mesures econòmiques d’ajuda, des de la regidoria de Turisme s’ha treballat en els últims mesos en projectes orientats a millorar l’oferta turística del municipi: Sistema de Qualitat SICTED, Certificacions de Platges i Serveis d’Informació Turística, Disseny i Desenvolupament del Club de Producte Benicàssim Saludable, etc. Al mateix temps que es va treballar en l’elaboració del Pla de Sostenibilitat Turística de Benicàssim.
Com ha continuat explicant Cristina Fernández, “som conscients de l’esgotament del sector i de les dificultats per les quals actualment travessa, però Benicàssim s’ha de continuar preparant per a tornar a rebre de nou als milers de turistes que estan àvids de tornar i gaudir dels seus productes i serveis, i sobretot ser més competitius per a augmentar el seu grau de satisfacció, i tornar a la senda del creixement turístic existent fins a 2019”.

Els agents presents en la trobada comparteixen l’opinió que el turista de proximitat jugarà un paper fonamental en la recuperació del sector. Continuar amb campanyes de promoció conjunta entre el sector comercial i hostaler, potenciar els canals de comunicació entre els agents turístics, l’adaptació dels esdeveniments a la situació actual i impulsar el Club de Producte Benicàssim Saludable amb més activitats centrades en la salut, el benestar, el relaxament i la sostenibilitat, han sigut alguns dels temes tractats en la trobada.

L’alcaldessa, Susana Marqués, ha comentat que “és enriquidor escoltar de primera mà i en primera persona als qui sou la veu del sector turístic, escoltar les vostres necessitats i propostes” i ha valorat que “en una situació de pandèmia hàgeu demostrat l’esforç i la professionalitat per readaptar-vos i reinventar-vos”. La primera edil ha informat que, amb l’objectiu posat a continuar ajudant al sector per a mitigar l’impacte negatiu derivat de la pandèmia de la Covid-19, el consistori reeditarà el Pla Reactiva Benicàssim al qual ja s’han destinat dos milions d’euros “i aquestes ajudes arribaran a tots els sectors perquè no volem que ningú es quede fora”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari