Benicàssim conjumina esport i cultura en el Dia de la Dona

Benicàssim conjumina esport i cultura en el Dia de la Dona
02/03/2020 -

L’Ajuntament de Benicàssim, a través de la Regidoria d’Igualtat, ha programat tota una sèrie d’activitats per a visibilitzar la figura de la dona durant aquest mes de març. La regidora responsable de l’àrea, Vanessa Batalla, ha presentat el programa que té com a jornada central el 8 de març, Dia Internacional de la Dona, i en el qual s’han implicat diferents àrees municipals així com associacions i col·lectius de la localitat.

Com ha explicat Batalla, l’esport i la cultura es conjuminaran diumenge que ve 8 de març. D’una banda, la VIII Media Maratón de Benicàssim que es disputarà a partir de les 9.00 hores visibilitzarà l’esport igualitari i les samarretes de la carrera portaran el logo commemoratiu per a l’ocasió. A la vesprada serà la cultura la que prenga protagonisme amb la projecció de “La Innocència”. La pel·lícula que va ser nominada als Premis Goya a millor actriu revelació i cançó, es projectarà els dies 6, 7 i 8 en el Teatre Municipal Francesc Tàrrega i en la sessió de les 19.30 hores del pròxim diumenge hi haurà una presentació de la pel·lícula i, posteriorment, hi haurà un col·loqui amb la directora de la pel·lícula, Lucía Alemany, i l’actriu Carmen Arrufat.
Quant a la programació conjunta per al Mes de la Dona, la mateixa començarà aquest dijous 5 de març a les 18.00 hores amb l’acte d’homenatge de l’Associació de Mestresses de casa a la dona emprenedora que enguany recau en Virtudes Gavilán Romero.

El programa previst per al 6 de març començarà a les 17.00 hores amb la inauguració del racó de llibres sobre igualtat en el Casal Jove. La cultura cobrarà protagonisme a partir de les 19.00 hores amb la inauguració de l’exposició “Renacer” de l’artista Artelenska a la sala d’exposicions Escena i a les 18.30 hores està prevista la inauguració de la mostra “Cerámica: femenino singular” de l’artista Carmela Tello a la sala d’exposicions Melchor Zapata.

Dins de l’àrea de Cultura també s’ha programat la projecció de les pel·lícules “Ema” (divendres 13, dissabte 14 i diumenge 15), “Dios es mujer y se llama Petrunya” (dijous 19, divendres 20 i dissabte 21) i “Jojo Rabbit” (divendres 27 i diumenge 29).

L’àrea d’Educació també està present en la programació del Mes de la Dona i dins del cicle BenicàssiM’educa, el dilluns 9 a les 18.00 hores a la Casa de Cultura tindrà lloc la conferencia “Adolescencia, porno y manada”, cómo educar para evitarlo” a càrrec de Marina Marroquí. El divendres 13 a les 19.00 hores a la Casa Abadia serà el torn de l’acte organitzat per l’associació Ventolera que consistirà en una xarrada sobre les representacions femenines en l’antic Egipte oferida per Inés García Ramírez.

Quant a l’àrea de Joventut, el Casal Jove ha programat una sèrie d’activitats relacionades amb la dona i durant la vesprada del divendres 20 s’elaborarà el mural de dona, mentre que el dissabte 21 s’ha programat l’activitat Dones Casaleras i, finalment, el divendres 27 es durà a terme un taller d’anàlisi i reflexió sobre els estereotips de la dona.
Així mateix, l’Associació de Comerços i Serveis Professionals de Benicàssim (Acoserbe) ha iniciat una campanya de fidelitat i les compres superiors a 10 euros que es realitzen fins al 6 de març en les empreses que formen part de l’entitat entraran en el sorteig d’un premi valorat en 50 euros. La campanya que s’ha realitzat per a l’ocasió inclou el lema “el 74% som dones. Comerços i Serveis de Benicàssim”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari