Benicàssim posa a la disposició del veïnat 20 taules de cultiu en l'hort urbà municipal

Benicàssim posa a la disposició del veïnat 20 taules de cultiu en l'hort urbà municipal
14/10/2021 -

L’Ajuntament de Benicàssim ha celebrat aquest migdia el sorteig de les 20 taules de cultiu en l’hort urbà sostenible. L’acte ha tingut lloc a la Casa de la Cultura, ha comptat amb l’assistència de la regidora de Medi Ambient, Elena Llobell, i la de Benestar Social, Rosa Mari Gil, i s’ha procedit a realitzar el sorteig per a determinar la lletra per la qual començaria l’adjudicació d’entre les 45 sol·licituds que es van rebre durant el període establit.

Com ha comentat l’alcaldessa, Susana Marqués, “aquest projecte sociocultural d’horts urbans és un projecte que té molt bon acolliment entre els nostres veïns, ja que cada vegada són més les persones que demanden poder participar per a cultivar la seua pròpia parcel·la”. L’alcaldessa ha continuat dient que els horts urbans sostenibles “no sols ens permeten rehabilitar parcel·les municipals, obrint-se a l’ús de la ciutadania, millorant l’entorn, col·laborant a la seua sostenibilitat, sinó que aquest projecte ens permet a més acostar generacions perquè el perfil de l’usuari és variat. Així mateix, oferim una alternativa d’oci per a poder desenvolupar també en família i posem en valor la cura mediambiental com a base del projecte”.

Donat el caràcter social de la iniciativa, es destinen almenys cinc horts, el 25% de les taules de cultiu, a persones jubilades i, almenys cinc horts, a persones en situació de desocupació. En haver quatre propostes de persones desocupades se’ls ha adjudicat de manera directa, mentre que s’ha procedit a adjudicar les places per a les cinc taules de cultiu reservades als jubilats d’entre les 13 persones inscrites i que compleixen amb aquest requisit. Els qui han quedat fora de la selecció han passat a incorporar-se al segon sorteig, amb la resta de sol·licituds rebudes per a l’adjudicació de les 11 parcel·les restants.

Després de conéixer les persones adjudicatàries s’ha procedit a realitzar el sorteig de la corresponent taula de cultiu. Indicar que els requisits per a poder accedir a una de les 20 divisions o taules de cultiu, era ser veí del municipi de Benicàssim, amb una antiguitat d’empadronament d’almenys cinc anys abans de l’anunci de la convocatòria, i estar físicament capacitat per al treball agrícola.

Els contractes de cessió i explotació tindran una duració de dos anys i una pròrroga d’altres dos anys i com ha explicat la regidora de Medi Ambient, Elena Llobell, una vegada adjudicades les 20 taules de cultiu disponibles “la previsió és que els beneficiaris ja puguen accedir a l’hort urbà sostenible a partir del mes de novembre”. Cada adjudicatari, en iniciar l’explotació, rebrà per al seu ús la taula de cultiu que li ha correspost amb una presa d’aigua i a partir d’aqueix moment, totes les actuacions necessàries per a la seua conservació i millora de les taules de cultiu seran per compte del beneficiari. Així mateix, durant el període de cultiu de l’hort individual, es facilitarà assessorament tècnic per a resoldre els dubtes que puguen sorgir en l’explotació de la taula de cultiu.

Recordar que es prohibeix la comercialització de la collita, però sí el seu intercanvi entre els mateixos usuaris de les taules de cultiu, i en cas d’excedents en la producció, a la donació.
Finalment, cada participant posseirà un carnet identificatiu intransferible en el qual s’inclourà una foto recent i que haurà de portar quan acudisca als horts ien quant a l’horari, l’activitat podrà desenvolupar-se en temporada primavera-estiu (de l’1 d’abril al 30 de setembre) entre les 8.00 i les 21.00 hores; i a la tardor-hivern (de l’1 d’octubre al 31 de març), entre les 9.00 i les 18.00 hores.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari