Benicàssim prepara el dispositiu especial per a la celebració de Tots Sants

Benicàssim prepara el dispositiu especial per a la celebració de Tots Sants

L’Ajuntament de Benicàssim ha preparat el dispositiu especial amb motiu de la celebració de Tots Sants el dilluns 1 de novembre. Un any més, i amb la finalitat de garantir la seguretat i la prevenció en les visites al cementeri, durant aquests dies “hem establit un horari especial d’obertura, a més de seguir amb les mesures higièniques sanitàries perquè visitar als nostres éssers estimats es realitze amb les màximes garanties”, ha indicat l’alcaldessa, Susana Marqués.

En aquest sentit, s’ha acordat establir un horari especial d’obertura de les instal·lacions per als dies 29, 30 i 31 d’octubre i 1 de novembre de 9.00 a 18.30 hores de manera ininterrompuda. En matèria de seguretat sanitària, es recorda l’ús obligatori de mascareta, s’instal·laran diferents punts amb gel hidroalcohòlic i es recomana l’ús de guants sobretot per a les labors de neteja, així com per a depositar els rams i utilitzar elements d’ús comú. Així mateix, els elements d’ús comú com les escales es desinfectaran periòdicament i les papereres i contenidors romandran oberts per a evitar el contacte amb les mans.

Servei especial de transport adaptat

Per a facilitar l’accés al cementeri l’1 de novembre al migdia, el consistori disposarà un servei de transport públic especialment pensat per a persones majors i persones amb mobilitat reduïda.

Tal com declara Susana Marqués, “pensant en les persones, i de manera especial amb les quals presenten problemes de mobilitat, habilitem un any més el servei de transport adaptat perquè puguen visitar el cementeri en aquestes dates tan assenyalades per a tots”. El vehicle adaptat realitzarà el trajecte d’anada a les 11.15 hores des del carrer Sant Tomàs (al costat del CaixaBank) i el trajecte de tornada es realitzarà una vegada finalitze la missa. El tradicional ofici religiós per Tots Sants se celebrarà a les 12.00 hores en el cementeri.

Seguint amb la mobilitat, l’ajuntament ha conclòs les obres de millora en l’accés al cementeri municipal amb l’execució d’un nou itinerari per als vianants accessible. Aquesta obra complementa els treballs d’urbanització de l’entorn ja realitzats davant la pròxima obertura del tanatori municipal.

Recordar que les obres d’urbanització i enllumenat de l’entorn del tanatori finalitzades l’any passat van incloure una zona per als vianants enjardinada, amb itineraris per als vianants accessibles per a persones de mobilitat reduïda i places d’estacionament. La vorera projectada ara compta amb un acabat superficial en rajola de terratzo per a donar continuïtat estètica a la urbanització de l’entorn del tanatori. També s’ha modificat la rampa d’accés al cementeri perquè puga emprar-se des de les diferents direccions. Quant al mobiliari urbà, els bancs existents han sigut reubicats fora de la nova banda per als vianants i s’ha procedit a restituir la barana de la rampa una vegada finalitzada l’obra.

Pel que fa a les instal·lacions, el projecte també ha inclòs el disseny d’un col·lector de recollida d’aigües “per a evitar l’abocament d’aigua a la nova vorera projectada”, així com la renovació de la xarxa de proveïment d’aigua potable existent, ha explicat la regidora d’Obres i Serveis, Elena Llobell.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari