Benicàssim, escenari del retorn de Ripollés després de 40 anys sense exposar pintura i gravat a la província

Villa Elisa oferirà a partir del 3 de juliol un passeig per l’obra gràfica de l’artista, des dels anys 80 fins a l’actualitat i presentarà per primera vegada el gravat matèric amb volum

Benicàssim, escenari del retorn de Ripollés després de 40 anys sense exposar pintura i gravat a la província
12/06/2021 -

El palauet municipal Villa Elisa de Benicàssim és l’escenari que acollirà el retorn de Juan Ripollés després de 40 anys sense exposar els seus treballs de pintura i gravat a la província de Castelló.

A partir del 3 de juliol, la sala d’exposicions del palauet oferirà un passeig per l’obra gràfica de l’artista castellonenc, des dels anys 80 fins a actualitat. L’alcaldessa, Susana Marqués, i el regidor de Cultura, Javier Alonso, han visitat a l’artista a la seua casa i taller en Mas de Flors per a conéixer els detalls de la mostra que podrà visitar-se durant els mesos de juliol i agost a Benicàssim. “És tot un orgull que Benicàssim siga el lloc triat per al retorn de l’art de Ripollés, un artista tan consagrat a nivell nacional i internacional”, ha indicat Susana Marqués.

Aquesta il·lusió també és compartida pel propi artista ja que ell mateix ha expressat la seua “il·lusió per presentar aquest treball a Benicàssim perquè ara em coneixeran per dins, el meu esperit és ací”, ha comentat Ripollés durant la visita. Incidir en què l’artista té l’únic taller en el món on es fa el gravat de manera artesanal, de principi a fi, inclòs el paper.

I pot ser fruit de la casualitat com bé diu Ripollés, però l’artista castellonenc agafa el testimoni de l’exposició “De Picasso a Barceló” que es va exposar en els murs de la sala de Villa Elisa fins al passat 31 de maig i també es va compondre d’obra gràfica. La mostra va tancar les seues portes després de rebre la visita de 4.139 persones, comptabilitzant una mitjana de 90 visites diàries. “Ara, amb l’exposició de Ripollés afermem la nostra aposta per convertir la sala d’exposicions en un referent cultural no sols per a Benicàssim, sinó per a tota la província”, ha dit Javier Alonso.

A més d’obra gràfica, l’exposició també inclourà unes picades d’ullet a l’obra pictòrica i escultòrica de Ripollés qui torna a exposar a la província de Castelló en gran ja que la mostra en Villa Elisa serà l’estrena mundial del gravat matèric amb volum, una volta de rosca dins del seu particular estil de gravat matèric que va presentar per primera vegada l’any 1989 en la fira de Saga de París “i ara, 32 anys després i amb tota una trajectòria internacional que li avala, ens ompli de gran orgull que haja triat Benicàssim per a presentar davant el públic el seu últim llegat” ha finalitzat l’alcaldessa.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari