Benicàssim facilita la integració de famílies ucraïneses acollides en el municipi amb cursos d'espanyol

Benicàssim facilita la integració de famílies ucraïneses acollides en el municipi amb cursos d'espanyol
27/04/2022 -

El Centre Municipal de Formació de Persones Adultes (FPA) de Benicàssim ha reforçat els cursos d’espanyol per a persones estrangeres que estan vivint a Benicàssim. “Amb l’objectiu posat a facilitar la integració de totes les persones, especialment les provinents d’Ucraïna, hem reforçat aquests cursos d’espanyol perquè puguen conéixer el nostre idioma, aprendre el vocabulari bàsic, familiaritzar-se amb ell i afavorir amb això la seua integració en la societat de Benicàssim”, ha indicat l’alcaldessa, Susana Marqués, després de la visita realitzada al costat de la regidora d’Educació, Rosa M.ª Gil, a un dels grups que han iniciat aquesta setmana les classes.

L’alcaldessa ha volgut posar en valor “la important funció que amb aquests cursos realitza el Centre de Formació Per a Adults a nivell social, educatiu i integrador i que s’uneix a les accions empreses per l’Ajuntament de Benicàssim i en concret amb el poble ucraïnés”.

Els cursos iniciats aquesta setmana s’imparteixen de dilluns a dijous en el centre de la FPA així com en el Centre de Formació Josep Barberà i Ceprià i aquesta setmana inicial de les classes compten amb al voltant de 60 alumnes repartits en quatre grups i reben cada setmana tres hores d’espanyol on aprenen vocabulari bàsic com l’alfabet, els números, dies de la setmana i expressions per a una conversa bàsica en el dia a dia. L’edil Rosa M.ª Gil ha incidit en “l’orgullosos que estem pel gran acolliment, solidaritat i compromís demostrat pel poble de Benicàssim amb el poble ucraïnés i aquests cursos són una de les accions dutes a terme per a facilitar la seua integració”. Gil ha afegit que “la intenció és prolongar aquests cursos fins al mes de juny amb possibilitat d’ampliació”.

Aquests cursos d’espanyol per a persones ucraïneses se sumen als d’espanyol per a estrangers que es realitzen dins de la programació anual del Centre Municipal FPA de Benicàssim, entre l’àmplia oferta formativa que ofereix el centre sobre diferents disciplines com a Graduat en Secundària, accés a la Universitat i Cicles Formatius de Grau Superior, valencià, francés, anglés i alemany, entre altres.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari