Benicàssim formalitza l'adquisició de la parcel·la que albergarà el futur Espai de les Lletres

Benicàssim formalitza l'adquisició de la parcel·la que albergarà el futur Espai de les Lletres
19/09/2023 -

L’alcaldessa de Benicàssim, Susana Marqués, s’ha reunit hui amb la presidenta de la Diputació de Castelló, Marta Barrachina, per a formalitzar l’adquisició de la parcel·la que albergarà el futur Espai de les Lletres. El consistori té previst la construcció d’un espai cultural i biblioteca que complemente l’Espai de la Música.

Marqués ha acudit a Castelló per a formalitzar notarialment la signatura de diversos terrenys que permetran dotar a la ciutat de nous espais dedicats a la promoció de la cultura. Una vegada adquirida la parcel·la limítrofa a l’Espai de la Música, l’Ajuntament preveu emplaçar en aquest lloc l’Espai de les Lletres, una moderna biblioteca amb aules d’estudi. “L’ampliació d’espais públics i equipaments destinats a la formació i la cultura són una prioritat estratègica per a la present legislatura”, ha destacat Marqués.

“Amb l’adquisició d’aquesta parcel·la s’inicia un projecte per a crear nous espais destinats al foment de la cultura, que permeta cobrir la demanda present i futura de la ciutat, així com crear espais de reunió i culturals, dins d’una projecció de la ciutat per a la millora de la qualitat de vida quotidiana dels veïns i veïnes de Benicàssim”, ha afegit Marqués.

L’objectiu de l’adquisició d’aquestes parcel·les ha sigut la de materialitzar projectes municipals pendents, concretament una finca en sòl urbà de 1.756 metres quadrats en el qual es projectarà l’Espai de les Lletres, i una parcel·la rústica de 19.909 metres quadrats.

Cal recordar que, el mes d’abril passat la Diputació Provincial va traure a subhasta uns terrenys donats per una veïna de Castelló i, en les últimes voluntats de la qual s’incloïa la subhasta del sòl perquè la venda del seu patrimoni fora destinada a recursos d’equipament i investigació de l’Hospital Provincial. Des del primer moment, l’Ajuntament de Benicàssim va mostrar l’interés públic, en tractar-se de dues parcel·les importants per al creixement d’infraestructures necessàries per al municipi.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari