Benicàssim demana que el Govern assumisca el cost total de la dessaladora

A punt d’expirar la moratòria del conveni, segueixen sense donar una solució al cost derivat de la construcció i posada en funcionament de la dessaladora

Benicàssim demana que el Govern assumisca el cost total de la dessaladora
11/08/2021 -

L’Ajuntament de Benicàssim instarà novament el Govern d’Espanya que assumisca el cost total de la construcció i posada en funcionament de la dessaladora Orpesa-Benicàssim.

L’alcaldessa, Susana Marqués, ha anunciat que el ple ordinari del mes d’agost inclourà novament una moció per a sol·licitar al Ministeri per a la Transició Ecològica que s’inicien els tràmits oportuns per a eximir als ajuntaments de l’assumpció del cost de l’amortització de les infraestructures.

La primer edil recorda que va ser en el 2008 quan el llavors equip de govern format pel tripartit PSOE, Compromís i Esquerra Unida van signar el conveni regulador per al finançament i explotació del sistema de subministrament d’aigua dessalada entre l’Ajuntament de Benicàssim i Acuamed. “Actualment a Benicàssim ens trobem lligats a aquest conveni, que hipotecarà el nostre ajuntament els pròxims 25 anys si no se li dona una solució definitiva”.

Susana Marqués ha continuat dient que “aconseguim fa tres anys una moratòria del conveni aprovat en 2008, termini més que suficient per a haver trobat per part de l’Estat una solució justa, consensuada i beneficiosa. Després de tres anys, se’ns acaba el temps i ens trobem en el mateix punt, sense que l’Estat ens allibere del cost de la construcció de les dessaladores”.

És per això que s’elevarà a ple una nova moció per a reiterar novament la necessitat que siga el Govern Central qui assumisca el total de l’import “El PSOE va crear el problema, imposant la construcció de dessaladores sense tindre en consideració ni la necessitat, ni l’eficiència d’unes infraestructures amb un cost econòmic desorbitat no sols de la construcció, si no també del manteniment’, ha finalitzat l’alcaldessa.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari