Benicàssim inicia la reposició de l'arbratge en escocells i espais verds urbans

Benicàssim inicia la reposició de l'arbratge en escocells i espais verds urbans
09/02/2022 -

L’Ajuntament de Benicàssim, a través de la regidoria de Medi Ambient, ha iniciat la primera fase de reposició de l’arbratge durant el present any. En els pròxims mesos es reposaran 130 exemplars en escocells i espais verds urbans en diferents punts del municipi, xifra que no arriba al 2% del total de l’arbratge localitzat en aquests espais, i que sumen 7.000 exemplars.

Benicàssim compta amb més de 170.000 m² de superfície de zones verdes i arbratge viari i, entre les més de 40 zones enjardinades localitzades en tot el terme, se supera el centenar d’espècies botàniques diferents, “convertint al municipi en un gran pulmó verd”, ha indicat l’alcaldessa, Susana Marqués, qui ha continuat dient que “els espais verds són fonamentals per al creixement urbà i ajuden a combatre la contaminació, afavoreixen la biodiversitat i faciliten el control de la temperatura i la humitat”. “Des del consistori continuarem generant polítiques de sostenibilitat ambiental per un Benicàssim verd i sostenible”, ha afegit l’alcaldessa.

Quant als treballs de reposició de l’arbratge iniciats aquesta setmana, les primeres labors se centren en al voltant de 30 exemplars distribuïts en diferents punts del municipi, destacant els nou ligustres, de fulla persistent, localitzats en l’avinguda Barranquet, a la urbanització Las Palmas, i que van causar baixa després del fort temporal del passat 29 d’agost. Els carrers Sant Tomàs, Vila-real, Antonio Puerto i el Clot són alguns dels vials on també s’està actuant en aquesta primera fase.

Com ha comentat la regidora responsable de l’àrea, Elena Llobell, “la primera fase es prolongarà durant tot el mes i suma al voltant del 90% d’exemplars a substituir enguany, ja que contempla l’arbratge en escocells per a millorar la circulació del vianant, oferint així un itinerari per als vianants accessible”.

La segona fase consistirà en la reposició de l’arbratge localitzat en espais verds municipals que no estiguen en escocells com els situats al parc del Trenet, plaça País Valencià, parc de les Nacions o parc d’Europa. Finalment, la tercera fase inclourà la substitució de les palmeres, en concret cinc exemplars de Phoenix canariensis i set de Phoenix dactylifera. Aquesta última fase començarà en la temporada estival, època d’activitat vegetativa i necessària per al trasplantament d’aquests exemplars.

Moreres, tipuanes, acàcies, liquidambars, aligustres o freixes són algunes de les espècies que es reposaran en els pròxims mesos en diferents punts del municipi, així com dotze palmeres localitzades en zona del litoral com el passeig Bernat Artola, Pilar Coloma, José Vallet o avinguda Ferrandis Salvador en la zona sud, i en el nucli urbà en la zona del Carmelitano. Tots aquests exemplars havien causat baixa per diversos motius com a accidents, temporals, caigudes per vents o mort natural per malaltia o plaga, malgrat els tractaments que es realitzen de manera periòdica.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari