Benicàssim insta el Govern que aplique el tipus d'IVA reduït del 10% en les factures de la llum dels ajuntaments

El ple porta a aprovació una moció perquè l’Estat inicie els tràmits perquè l’IVA passe del 21 al 10%

Benicàssim insta el Govern que aplique el tipus d'IVA reduït del 10% en les factures de la llum dels ajuntaments
25/08/2021 -

L’Ajuntament de Benicàssim instarà el Govern Central que inicie els tràmits oportuns perquè aplique el tipus d’IVA reduït del 10% en les factures d’energia elèctrica de les administracions locals.

Segons declara l’alcaldessa, Susana Marqués, “l’escalada del preu de la llum també afecta als ajuntaments, com a consumidors finals. L’escalada del preu de la llum ha polvoritzat els màxims històrics aquest estiu, la qual cosa també afecta a les entitats locals, que veiem com mes a mes hem d’augmentar la previsió de despesa per a pagar les factures de la llum de l’enllumenat públic en carrers i places, instal·lacions esportives o el manteniment dels edificis, restant-nos disposició econòmica per a poder continuar invertint en serveis per a la ciutadania”.

En aquest sentit l’alcaldessa ha volgut incidir en què “derivat de la situació de pandèmia, els Ajuntaments hem assumit, assistit i costejat serveis i ajudes per a la ciutadania. En el cas de Benicàssim hem destinat fins a 9 milions d’euros i hui dia continuem esperant les ajudes anunciades pel Govern, per la qual cosa reduir el tipus de gravamen aplicable a la llum per als ajuntaments, almenys suposaria un alleujament”.

El ple ordinari d’aquest mes d’agost que se celebra aquest divendres 27 inclou una moció perquè l’Estat rebaixe l’IVA en les factures de la llum dels ajuntaments i com ha comentat el regidor d’Urbanisme, Carlos Díaz, “les administracions locals tenen l’obligatorietat de mantenir en funcionament la il·luminació i climatització en edificis públics, així com totes les instal·lacions que s’alimenten amb energia elèctrica, necessàries per al compliment dels serveis que presten”. L’edil ha afegit que “tots aquests consums continuen generant factures elèctriques a les quals se’ls continua aplicant el tipus general del 21%, i pateixen com tots, els constants increments que s’estan produint en els preus”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari