Benicàssim intensifica els treballs de neteja en barrancs urbans i perímetre de les urbanitzacions de muntanya

Conclosa la neteja interior del tram urbà del Barranc de Farja, la neteja es trasllada al perímetre de les urbanitzacions

Benicàssim intensifica els treballs de neteja en barrancs urbans i perímetre de les urbanitzacions de muntanya
20/10/2021 -

Benicàssim ha intensificat els treballs de neteja de la trama urbana dels barrancs i en el perímetre de les urbanitzacions de muntanya, tant per a previndre possibles inundacions com incendis.

L’alcaldessa, Susana Marqués, ha indicat que “els treballs de manteniment adequat i correcte de la trama urbana dels barrancs com del cinturó perimetral de l’entorn de les urbanitzacions de muntanya de Benicàssim són fonamentals per a la seguretat i neteja a l’hora de previndre incendis forestals, així com per a evitar majors danys quan es produeixen episodis de fortes pluges”. La primera edil ha afegit que “des de l’ajuntament podem actuar de manera limitada, per això coordinar aqueixes labors de neteja amb la resta d’administracions és important per a poder tindre un correcte manteniment, augmentar la seguretat i minimitzar els riscos”.

Quant a les labors en barrancs, ja han conclòs les actuacions en el Barranc de Farja al seu pas pel tram urbà. Uns treballs que s’han centrat en el desbrossament selectiu de vegetació, refaldat d’arbres i eliminació de vegetació seca, així com l’eliminació de residus inerts i altres elements solts amb l’objectiu de previndre possibles inundacions.

Després d’això, ja s’ha représ el pla d’accions de mitigació per a la prevenció d’incendis forestals a les urbanitzacions de muntanya. Dues brigades de mitigació han començat les labors de desbrossament selectiu de la vegetació a la urbanització Las Palmas i la Parreta.

Com ha explicat la regidora de Medi Ambient, Elena Llobell, “els treballs tenen l’objectiu de mitigar el risc d’incendis, mitjançant tractament de la vegetació en zones d’interfície urbana–forestal a les urbanitzacions de muntanya, zones que estan entre habitatges i envoltats de bosc o zones forestals i per això cal prevaldre la seguretat”. L’objectiu de les actuacions projectades és la reducció de la continuïtat vertical i horitzontal de la vegetació perimetral a nuclis d’habitatges, a l’efecte de crear una franja de menor combustibilitat que reduïsca l’impacte d’un eventual incendi forestal sobre els habitatges o vials d’accés. El desbrossament selectiu de la vegetació es realitza prevalent les espècies d’especial interés botànic, com pot ser el margalló (Chamaerops humilis) i l’actuació també inclou la neteja d’aquells residus urbans que puguen aparéixer.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari