Benicàssim lidera la creació d'ocupació a la província de Castelló

En la ciutat, la taxa de desocupació s’ha reduït en més de dos punts durant els últims dos anys

Benicàssim lidera la creació d'ocupació a la província de Castelló
23/03/2022 -

Benicàssim continua posicionant-se com a municipi creador d’ocupació a la província i durant els últims dos anys la taxa de desocupació s’ha reduït en més de dos punts. L’alcaldessa, Susana Marqués, ha fet un balanç de les últimes dades d’ocupació registrada i ha comentat que “a pesar que la crisi derivada de la pandèmia per la Covid-19 que ha colpejat especialment al sector servei i turisme, que són els nostres principals motors econòmics de la ciutat, el sector ha demostrat una extraordinària capacitat d’adaptació.

Des de l’Ajuntament hem treballat de la mà i els hem donat suport amb ajudes directes per a mantenir els seus negocis i als seus treballadors, ja que moltes famílies depenien d’ells”. A més del creixent nombre d’autònoms, són molts els negocis que s’han establit en el municipi durant els últims dos anys i s’han concedit al voltant de 80 llicències de nova activitat, “una dada que demostra el posicionament de Benicàssim com a municipi referent, fiable i segur per a emprendre nous negocis”, ha afegit l’alcaldessa.

En l’Ajuntament de Benicàssim es continuaran treballant polítiques que estimulen l’economia local i al teixit socioeconòmic ja consolidat, que permeten mantenir la tendència quant a la creació d’ocupació i impulsant unes altres, destacant un pla d’acció estratègic per a fomentar l’emprenedoria, la innovació
i el foment de l’emprenedoria.

Com afig Susana Marqués, “la retenció i foment del talent a Benicàssim és una prioritat per a l’equip de govern perquè és la clau del futur de la nostra ciutat , per això apostem per la seua emprenedoria, formació contínua i capacitació dels nostres empresaris. La innovació, formació, valor i diferenciació són, ara com ara, les claus que demanda un mercat cada vegada més global”.

Dins d’aquest impuls a l’emprenedoria destaca Benicàssim Activa, el programa en el qual es presta suport especialitzat i acompanyament als emprenedors en la materialització dels seus projectes tutoritzats per professionals ja consolidats i experts en diferents àrees empresarials. La present edició ha rebut un total de 34 projectes i ara és el torn del jurat que, després de la valoració de totes les propostes, seleccionarà els sis projectes guanyadors que formaran part de la nova edició que començarà el mes vinent d’abril.

I, a més d’oferir quantes eines siguen necessàries per a millorar la competitivitat del teixit empresarial del municipi, l’Ajuntament de Benicàssim, a través dels plans de reactivació econòmica Pla Reactiva I i II, ha donat un impuls econòmic al teixit empresarial per import de 6 milions d’euros en els últims exercicis, dels quals s’han beneficiat 500 autònoms locals i ja s’està treballant, juntament amb la Cambra de Comerç de Castelló, en un pla estratègic de comerç que, a manera de full de ruta, contribuirà a dissenyar quantes accions siguen necessàries per a dinamitzar l’activitat econòmica de Benicàssim.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari