Benicàssim estrena un nou circuit expositiu comissariat i obert a llenguatges més contemporanis

Benicàssim estrena un nou circuit expositiu comissariat i obert a llenguatges més contemporanis
07/12/2020 -

Benicàssim fa un salt qualitatiu en la seua oferta expositiva dissenyant un circuit comissariat i dirigit a llenguatges i propostes més contemporànies.

El Centre Cultural Melchor Zapata, emplaçat en ple viari de Sant Tomàs i amb dues plantes destinades a la creació artística, és l’espai idoni per a acollir projectes de major importància. Com explica el regidor de Cultura, Javier Alonso, “artistes de la província, però també creadors d’altres punts de la geografia nacional seran convidats a presentar els seus projectes més capdavanters”.

La Sala Escena, situada en el Teatre Municipal, és per les seues dimensions un lloc idoni per a nous llenguatges com el videoart, l’escultura o la instal·lació, sense oblidar projectes de fotografia i pintura. “Tots els projectes estaran comissariats i supervisats per un equip professional que marcarà el pols de la cultura *benicense en els pròxims mesos”, ha indicat l’edil de Cultura. Així mateix, la nova etapa que s’obri presenta un vessant pedagògic en forma de circuit de visites guiades per a diferents col·lectius de la localitat, especialment joves. “Volem que la cultura arribe a tots els públics i potenciar la labor educativa que es pot realitzar a través de l’art”, ha afegit l’alcaldessa, Susana Marqués. Una altra de les novetats serà l’ampliació d’horari d’hivern, de dijous a diumenge de 18.00 a 21.00 hores.

Quant al contingut, el Centre Cultural Melchor Zapata estrena aquest mes de desembre la seua programació amb tres dels artistes més interessants de la plàstica valenciana, com són Jose Juan Botella, Cebaqueva i Martí Moreno (membres del col·lectiu artenRuta) amb l’exposició ‘Poètiques de la fragilitat’. Una mostra profundament reflexiva i repleta de metàfores en la qual la bellesa serà el seu principal al·licient. La inauguració de la mostra serà aquest dijous 10 a les 19.00 hores i es podrà visitar fins al 17 de gener .

A la Sala Escena la proposta és molt més mordaç i satírica i té com a protagonista a l’artista Kikelin i les seues caricatures polítiques. En aquest cas, la mostra obrirà les seues portes el 17 de desembre i es prolongarà fins al 24 de gener.

I ja de cara al 2021, el calendari expositiu en Melchor Zapata inclou, entre altres, a l’artista contemporània Carmela Tello amb una instal·lació ceràmica, a l’aquarel·lista *Tiberiu *Mateescu i una exposició col·lectiva molt especial en la qual participen prop de 40 artistes de tota la província. “Seguint amb totes les mesures de seguretat sanitària establides, i les que es vagen establint, no volem perdre el pols de la cultura i des de l’Ajuntament de Benicàssim continuarem apostant perquè la cultura segura i de qualitat no es deté”, ha finalitzat l’alcaldessa, Susana Marqués.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari