Benicàssim aprova un nou paquet amb 31 inversions per modernitzar-se

Benicàssim aprova un nou paquet amb 31 inversions per modernitzar-se
26/03/2021 -

L’Ajuntament de Benicàssim continua impulsant el caràcter inversor dels comptes municipals i el ple ordinari del mes de març ha aprovat una modificació de crèdit de 2.067.155.02 euros per a inversions i despeses procedent de romanents de tresoreria del 2020.

Com ha explicat el regidor d’Hisenda, Arturo Martí, “l’objectiu principal d’aquest paquet d’inversions és continuar millorant i modernitzant el municipi perquè Benicàssim continue avançant”. En aqueix avanç s’inclouen millores en l’eficiència energètica, en accessibilitat, en noves tecnologies, en espais municipals o dotar de més inversió un dels recursos turístics més preuat en el municipi com són les platges.

El paquet de noves inversions sumen un total de 31. D’una banda, des del consistori es treballa perquè Benicàssim siga una ciutat amable i amb una bona qualitat de vida i per a això es dotarà de major accessibilitat el carril per als vianants del camí Serradal i es procedirà a l’arranjament de les voreres del cementeri municipal. Dues actuacions que sumen 73.950 euros.

En la línia de continuar invertint en obres que donen solució als problemes que sorgeixen després de temporals i inclemències meteorològiques, es destinen 40.000 € per al tapat dels passos inferiors dels accessos a les platges, de titularitat municipal, “i així fer més sòlida les vies de circulació, tant del trànsit rodat, com del trànsit per als vianants” com ha explicat Arturo Martí.

Seguint en el litoral, amb la modificació de crèdit aprovada amb els vots a favor de l’equip de govern i l’abstenció de l’oposició, s’invertirà en nova senyalística informativa sobre l’accés dels gossos a les platges de l’1 de novembre a l’1 de març, inversions i reposicions en infraestructures de les platges, condicionament de l’esplanada de Torre Sant Vicent i inversions a les platges de la zona sud. Tot això suma 77.202,80 euros.

Per a l’arranjament de camins rurals es destinen 24.500 euros mentre que en matèria turística s’escometran diferents actuacions en matèria de mobiliari, reposició i actualització de panells i pantalles informatives del municipi amb un total de 24.141.81€.

Quant a recursos informàtics per al consistori es destinen 67.000 euros per a l’adquisició, manteniment i modernització d’equips informàtics.

Quant a l’àrea d’esports, i amb l’objectiu posat a reduir la petjada de carboni, s’inverteixen 48.400 euros per al canvi de la il·luminació del camp de futbol amb tecnologia led.

En matèria sanitària, es destinen 26.000 euros per a realitzar una sèrie de millores necessàries en els ambulatoris, “perquè des de la Conselleria no hi haja més excuses i ens doten del personal necessari per a obrir aquests centres mèdics. Hem exigit en reiterades ocasions i continuarem exigint l’obertura dels espais sanitaris i especialment de la zona sud”, ha indicat l’alcaldessa, Susana Marqués.

Dins de les obres que no s’aprecien, però que milloren de manera substancial la qualitat de vida dels veïns i veïnes, s’inclouen inversions dins del Cicle Integral de l’Aigua per a millores en la xarxa de sanejament i depuració, entre altres actuacions i que sumen un import pròxim als 100.000 euros.

En la zona oci, es procedirà a l’enterrament de línies i reubicació del centre de transformació elèctric, amb una dotació de 99.959,66 euros. Una inversió per a sumar seguretat en aquest espai.

Una altra actuació en millores dels sistemes elèctrics, s’escometrà a la casa consistorial, en l’ampliació de la línia, amb una dotació de 40.000 euros.

En l’avanç de Benicàssim com a ciutat intel·ligent es destinen 14.858,80 euros i en matèria educativa, s’invertiran 34.006 euros per a invertir en obres i reparacions en diferents espais educatius.

A més d’inversions, la modificació de crèdit aprovada també inclou la indemnització per la resolució del contracte de la piscina en el 2012 i que ascendeix a 1.359.885,53 euros; “un pas també donat per a tancar un capítol i continuar avançant”, ha afegit Arturo Martí.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari