Benicàssim demanarà en ple un finançament just per a la Comunitat Valenciana

Benicàssim demanarà en ple un finançament just per a la Comunitat Valenciana
22/11/2021 -

L’Ajuntament de Benicàssim reclamarà al Govern Central una reforma immediata del sistema de finançament i habilitar les mesures transitòries mentre aquesta modificació es tramite. El ple ordinari del mes de novembre que se celebrarà el divendres 26 de novembre portarà a ple una declaració institucional amb l’objectiu d’establir un nou model de finançament amb recursos suficients i repartits equitativament entre totes les autonomies possibilitant als valencians i a les valencianes tindre uns serveis públics fonamentals dignes i exercir les seues competències pròpies. Una reforma perquè mai més existisca ciutadania discriminada només pel fet de pertànyer a un territori.

L’alcaldessa, Susana Marqués, ha reivindicat que “no volem ser més que ningú, però tampoc menys, per això la necessitat de ser atesos pel Govern Central i reclamar una reforma immediata del sistema de finançament que portem anys exigint perquè ens assegure unes inversions ajustades al pes poblacional de la Comunitat Valenciana i a un reconeixement del deute històric causat pel mal finançament”. Aquest any 2021, cada ciutadà de la Comunitat rebrà 215 euros menys que la mitjana estatal i 703 menys que l’autonomia més ben finançada, la qual cosa equival a un 10% i un 29% menys de recursos respectivament. Aquestes diferències són la causa fonamental dels majors dèficits pressupostaris de la Comunitat Valenciana.

La declaració institucional que s’elevarà al ple d’aquest divendres ha sigut presentada en Junta de Portaveus pel grup Compromís, i arriba quatre anys després del manifest per un finançament just que es va aprovar en el 2017 i va secundar més de 600 entitats valencianes que va culminar amb una gran manifestació el 18 de novembre convocada per la Plataforma Per un Finançament Just. Dissabte passat, Castelló, València i Alacant van acollir manifestacions per a posar de manifest la urgent necessitat de reformar el sistema de finançament autonòmic. La convocatòria va comptar amb l’assistència de representants de diferents grups polítics així com sindicats i patronal.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari