Benicàssim pretén reduir un 60% la taxa per a l'ocupació de via pública

Benicàssim pretén reduir un 60% la taxa per a l'ocupació de via pública
25/10/2019 -

L’Ajuntament de Benicàssim reduirà un 60% la Taxa per a l’ocupació de via pública després de la modificació de l’ordenança fiscal corresponent. El Ple ordinari del mes d’octubre celebrat avui al matí ha aprovat la modificació de l’Ordenança fiscal reguladora de les taxes per autorització de la utilització privativa i aprofitament del domini públic local. El regidor d’Hisenda, Arturo Martí, ha explicat que “fa 20 anys que es va fer l’ordenança i hi havia coses que no se sostenien, estaven un poc fora de la realitat del nostre municipi”.

Aprofundint en les modificacions aprovades, es preveu la rebaixa d’un 60% en diferents classes d’ocupació de via pública com, per exemple, la referent a les terrasses. En aquest punt, un local ubicat en el passeig marítim (trams de vianants), Sant Tomàs, avinguda Castelló, Torre de Sant Vicent (tram de vianants), passeig Pérez Baier, Ferrandis Salvador, Baier, plaça Constitució, Correus, Mar, Bad Salzdetfurth, plaça i carrer els Dolors, Pau, Josep Barberá i Ceprià, Secretari Chornet, Estatut (tram de vianants) i les Creus, passarà de pagar 69 euros per una taula a 27,60 euros; mentre que per cada cadira es passarà de 17 a 6,8 euros. En la resta de carrers del municipi el pagament es redueix de 45 a 18 euros per taula i d’11 a 4,4 euros per cadira. La regidora d’Activitats, Cristina Fernández, ha comentat que “ha sigut un treball consensuat amb els hostalers del municipi i estan conformes amb les modificacions que es porten avui a aprovació”.

Una altra de les modificacions rellevants dins d’aquesta ordenança fiscal fa referència a l’ocupació de superfície amb instal·lació de parades, barraques, casetes de venda, espectacles o atraccions, entre altres, de la qual el pagament de la taxa no es realitzarà per setmanes d’ocupació, sinó per dia. En aquest cas, els firers que vulguen oferir el seu servei durant les festes patronals podran pagar 1,75 euros per dia d’ocupació. L’ordenança també permetrà pagar 1 euro al dia per a les instal·lacions o casetes de promoció immobiliària.

Així mateix, el reglament introdueix un nou epígraf referent a la quota diària per ocupació del recinte de festivals, que s’ha fixat en 150 euros al dia si l’ocupació és fins a 25.000 m² de 300 euros al dia si excedeix de 25.000 m². En aquest punt, l’alcaldessa, Susana Marqués, ha comentat: “s’inclou aquesta nova tarifa després del pas donat per l’Ajuntament de Benicàssim per l’adquisició dels terrenys del recinte de festivals i el que ens permetrà albergar més actes en aquest espai durant tot l’any, i per tant continuarem dinamitzant i desestacionalitzant el municipi”. “Treballarem en el condicionament del recinte de festivals mitjançant un pla d’inversions gradual i en què ja treballarem en els pròxims pressuposts”, ha afegit. La modificació de l’ordenança ha tirat avant amb els vots a favor de l’equip de govern del Partit Popular i Ciutadans, i de l’edil de Vox, amb el vot en contra d’Ara Benicàssim i l’abstenció del PSPV i Compromís.

Mocions

El Ple ordinari del mes d’octubre també ha aprovat una bateria de mocions institucionals entre les que s’inclou exigir al Govern central un finançament just per a la Comunitat Valenciana; sobre el possible pagament per l’ús de les autovies; contra la violència masclista i de gènere; per a promoure campanyes contra l’abús d’alcohol o substàncies tòxiques entre els joves; i per a la declaració de professió de risc dels policies locals. Finalment el Ple ha aprovat una proposta de declaració institucional presentada pel grup municipal del Partit Popular en suport i reconeixement a la labor que realitzen les forces i cossos de seguretat de l’Estat a Catalunya. Després de l’aprovació de la inclusió d’una esmena del grup Ciutadans i una altra del PSPV, la proposta s’ha aprovat amb els vots a favor de l’equip de govern del PP i Ciutadans, del PSPV i Vox, amb l’abstenció d’Ara Benicàssim i els vots en contra de Compromís.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari