Benicàssim programa 42 activitats entre octubre i novembre per al foment de la lectura entre els més menuts

Benicàssim programa 42 activitats entre octubre i novembre per al foment de la lectura entre els més menuts
28/09/2023 -

Des de mitjan octubre fins a finals de novembre l’Ajuntament de Benicàssim ha programat més de 40 activitats per al foment de la lectura entre els més xicotets del municipi. Així bé, a partir del pròxim 2 d’octubre podrà inscriure’s, en el mail biblioteca@benicassim.org, a les activitats que són gratuïtes i que es realitzaran en grups limitats per a optimitzar la qualitat de l’atenció als menors. D’aquesta manera, Contes i Bolquers, Contes i Sons, Un viatge pel món dels contes i una nit a la biblioteca com a activitats destacades per als més xicotets de la casa per diferents franges d’edat.

“La lectura compta amb múltiples beneficis per als xiquets i xiquetes des d’edats primerenques per això ens alegra des de l’Ajuntament de Benicàssim reeditar aquesta iniciativa que compta amb molts seguidors, i l’interés dels quals creix al llarg dels anys”, ha destacat la vicealcaldessa i regidor de Cultura, Rosa María Gil.

El programa d’Animació a la Lectura compta amb diferents formats segons edats: per als xiquets i xiquetes de 2 i 3 anys va dirigit Contes i sons és una activitat dirigida a xiquets de 2 i 3 anys en dues sessions cadascuna de 45 minuts. Aquesta activitat està enfocada a treballar en onomatopeies, sons i animals, de mitjans de transport, etc. Per mitjà de jocs i cançons i són l’element principal que sempre serà el conte. Contes i sons es realitzarà tots els dilluns del 16 d’octubre al 20 de novembre, de 17.30 a 18.15h per a 2 anys i de 18.30 a 19.15h per a 3 anys.

D’altra banda, per a bebés d’entre 9 i 23 mesos, el format és el de Contes i bolquers en el qual es pretén estimular al bebé cap a la paraula, tant oral com escrita amb l’ajuda de l’adult. Es crea un espai interactiu i d’afecte en el qual el llibre, en els primers moments de contacte siga un joguet, però també un transmissor de paraules, sons, textures, formes i il·lustracions. És una activitat en la qual participen els pares per a ajudar a desenvolupar en el xiquet l’escolta atenta i l’atenció, la seua percepció visual, tàctil i sonora i, alhora, s’ofereix als pares o tutors activitats que poden realitzar amb ells a casa. Aquesta segona activitat ser realitzarà tots els dimarts del 17 d’octubre al 21 de novembre, de 17.30 a 18.00h entre 9 i 14 mesos, i de 18.15 a 18.45h entre 15 i 23 mesos.

També, hi ha una proposta pensada per als xiquets i xiquetes d’entre 4 i 7 anys, amb Un viatge pel món dels Contes tots els dimecres de 17.30 a 18.30h per a xiquets i xiquetes d’entre 4 i 5 anys, i de 18.30 a 19.30h per als de 6 i 7 anys. Aquesta activitat pretén ensenyar les possibilitats que té la biblioteca. Mitjançant la narració de contes i la lectura la convertim en un lloc màgic on passen moltes aventures fantàstiques en les quals es convida als xiquets i xiquetes a jugar amb les paraules, a riure i a crear amb els llibres, concretament en aquesta activitat es presenta la biblioteca com una agència de viatges en la qual tots els participants podran viatjar pel món cada dia. Coneixeran tipus de llibres i llocs recòndits on es desenvoluparan la imaginació i la creativitat.

Finalment, Una nit a la biblioteca, una activitat que cada vegada compta amb més adeptes, ja que els xiquets i xiquetes de 3r i 4t de primària gaudeixen d’una nit màgica dins de la Biblioteca Municipal que es durà a terme el 20 d’octubre. Descobreixen per ells mateixos què passa a la biblioteca una vegada s’apaguen les llums i es tanca la porta, una aventura amb personatges que ixen dels llibres. Així doncs, els tres animadors i els participants compartiran una vetlada de jocs. contes i altres activitats amb el llibre i la màgia com a centre de tot.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari