Benicàssim recepciona una desena de carrers asfaltats en els últims mesos

Benicàssim recepciona una desena de carrers asfaltats en els últims mesos
10/05/2023 -

Benicàssim ha recepcionat una desena de vials asfaltats durant aquests últims mesos a Benicàssim. Amb una inversió de 200.000 euros s’han arreglat una sèrie de vials considerats d’alta densitat i que són els que amb major freqüència es deterioren. Entre les quals es troben els carrers: Oliveres, Mestre Cubells, Font San José, García Sangüesa, Sureres, Estatut, Cristòfor Colom, Guitarrista Tárrega, Leopoldo Querol i Quatre Camins.

Mitjançant la present actuació s’ha pretés allargar la vida útil dels citats viaris sota el criteri d’eficiència econòmica i mediambiental, disposant un reforç de 5 centímetres de carpeta asfàltica, tipus AC surf 16 S, sobre la capa de rodadora existent evitant d’aquesta manera gran part dels residus asfàltics que es generarien si s’optara per fressar l’asfalt deteriorat per a mantindre el nivell existent de la calçada.

Amb aquesta mesura s’ha aconseguit frenar l’avanç de patologies com: arrancades en el paviment, formació de sots i roderes gràcies al segellament de la superfície que evitarà les infiltracions a les capes de base. Al seu torn, en actuar sobre la capa de rodadora existent, sense procedir a la seua substitució, s’augmentarà la capacitat portant del vial en augmentar-se la grossària del paquet de ferm.

El departament tècnic del consistori havia detectat que l’acció contínua del trànsit rodat, les inclemències del temps, l’execució de rases per a disposició de serveis i, el mateix pas del temps, havien provocat que la capa de rodadora asfàltica d’aquests carrers es trobara molt deteriorada, donant lloc a clivelles que provoquen infiltracions d’aigua en les capes de base, disminuint la capacitat portant del ferm.

Totes aquestes circumstàncies provoquen patologies en els ferms com són les arrancades en el paviment i la formació de sots i roderes. Aquesta situació provoca al seu torn incomoditat per als vehicles que circulen per la calçada i riscos per al vianant en el moment en què procedeixen a creuar per aquesta, així com als vehicles amb major inestabilitat, com són patinets i bicicletes. Per aquest motiu, calia dur a terme un manteniment de la pavimentació per a frenar la deterioració del ferm i millorar les condicions del trànsit dels vehicles i dels vianants.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari