Benicàssim recepciona la Fase II de la CV-149, un vial per a millorar la mobilitat en la zona

Els veïns estalviaran en consum, contaminació i temps amb la prolongació d’aquest vial que en quatre fases espera arribar al centre urbà

Benicàssim recepciona la Fase II de la CV-149, un vial per a millorar la mobilitat en la zona
05/05/2023 -

Benicàssim recepciona la Fase II de la Comunitat Valenciana-149 que, amb un pressupost d’entorn a 290.000 euros, una longitud de 450 metres i un termini d’execució de dos mesos ha sigut finalitzada. L’actuació contemplava un nou traçat del carril bici i la creació d’una nova rotonda per a evitar els girs a esquerres, facilitant la mobilitat i controlant la velocitat. El projecte a més contempla la creació d’una nova zona per als vianants entre el carrer Mare de Déu del Lledó fins al carrer Sant Elena.

Les obres han consistit en la construcció d’un vial entre la C/ Pierre Mechain fins a la rotonda nova de l’Avinguda Mohíno. Es tracta d’una obra de caràcter provisional. Per a això, s’han aprofitat en la mesura que siga possible els ferms existents, suplementant les plataformes prèvies a les obres fins a aconseguir els amples suficients perquè aconseguir la construcció d’un vial de dos carrils de 3 m. d’amplària per sentit, un carril bici de 3 m. d’amplària i voreres accessibles per als vianants.

Per a disminuir els girs a esquerres, facilitar la mobilitat i disminuir la velocitat, s’ha executat una xicoteta rotonda en la intersecció del nou vial amb el carrer Salines de Santa Pola. Quant a la il·luminació, s’han disposat un total de 8 fanals nous equipats amb lluminàries tipus LED i s’han canviat les lluminàries existents a tecnologia LED, homogeneïtzant la il·luminació en tot l’àmbit d’actuació i millorant la visibilitat del carril bici.

Així mateix, les obres han destacat per la seua aposta per la sostenibilitat, ja que va permetre a Benicàssim ampliar la seua petjada verda en reduir 297 tones de CO₂; dada que es va extraure de l’estudi realitzat per l’empresa adjudicatària quant a la disminució de la petjada de carboni, comparant les emissions produïdes entre la solució que va executar l’Ajuntament, mitjançant la reutilització d’àrids existents, i els mètodes tradicionals. Aquesta acció és un pas més en l’estratègia per a aconseguir els objectius als quals es va comprometre el consistori en adherir-se a la Xarxa d’Entitats Locals per a l’Agenda 2030 i en el compliment d’Objectius de Desenvolupament Sostenible.

Pel que fa a la xarxa de proveïment d’aigua potable, s’ha emmallat la xarxa entre la C/ Mare de Déu del Lledó fins a C/ Santa Elena, millorant d’aquesta manera l’eficiència de la xarxa de proveïment.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari