Benicàssim rep una mitjana de 3 avisos a la setmana per mosquits

Benicàssim rep una mitjana de 3 avisos a la setmana per mosquits
20/04/2021 -

L’Ajuntament de Benicàssim rep una mitjana de tres avisos a la setmana per presència de mosquits en el terme municipal. Amb l’arribada de la primavera i l’augment de les temperatures, unit a les precipitacions, que si bé fins ara no han sigut molt importants, provoquen que en zones inundables es produïsquen estancaments d’aigua i afavorisquen el desenvolupament de larves. És per això que per part de l’empresa encarregada de les labors de control de plagues en el municipi, CTL Sanidad Ambiental, està realitzant setmanalment revisió i tractament larvicida en zones inundables per a atallar qualsevol focus de mosquits que puga registrar-se. També es realitzen tractament adulticides de manera puntual i en zones concretes “ja que es reben, com a màxim, dues a tres avisos per setmana en la zona de l’aiguamoll del Quadre de Santiago i, com ens ha traslladat l’empresa encarregada, la presència de mosquits de marenys és molt baixa en general”, ha explicat la regidora de Sanitat, Vanessa Batalla.

En la resta del terme municipal, setmanalment es continuen revisant i tractant amb productes larvicides els embornals i altres focus catalogats. “Ara com ara, enguany no s’han rebut avisos d’altres zones urbanes diferents de les que es troben prop de l’aiguamoll i de moment no hem observat presència d’adults de mosquit tigre”, afig Vanessa Batalla.

I, davant la previsió de pluja per als pròxims dies, el servei s’intensificarà la setmana que ve per a controlar els mosquits en la fase larvària.

A més de les labors realitzades en espais públics, l’empresa encarregada del control de plagues també realitza labors de detecció de piscines privades amb baix o nul manteniment i que puguen ser focus de cria larvària, per a així avisar als propietaris que prenguen mesures. En aquest punt, la regidora de Sanitat incideix en què “la col·laboració ciutadana és fonamental perquè els tractaments i els treballs de control siguen més efectius”. Dins d’aquesta col·laboració ciutadana s’inclou la vigilància especialment de les piscines, però també embassaments, tolls, bidons, pneumàtics, jardineres i recipients en general, ja que les larves de mosquit es crien en aquests punts. En el cas de les piscines, es deu clorar i en el cas de localitzar aqueixos xicotets tolls s’han d’assecar, abocar lleixiu o cobrir amb mosquiteres.

Des del consistori recorden que per a sol·licitar informació així com per a avisar de la detecció de focus de mosquits es pot cridar a l’Ajuntament (964300962) a l’àrea de Sanitat (Extensió 230) o bé al Servei d’Informació al Ciutadà (SIC).

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari