Benicàssim reclama a la Generalitat una nova depuradora per al municipi

L’alcaldessa presideix una reunió amb representants de la EPSAR dependent de la Conselleria per a traslladar la necessitat urgent de la construcció d’una nova depuradora

Benicàssim reclama a la Generalitat una nova depuradora per al municipi
16/10/2021 -

L’Ajuntament de Benicàssim continua reivindicant la construcció d’una nova Estació Depuradora d’Aigües Residuals (DAR) en el municipi i aquesta vegada les seues reivindicacions s’han plasmat en la reunió mantinguda aquesta setmana amb representants de l’empresa pública de sanejament d’aigües residuals (EPSAR) dependent de la Generalitat. L’alcaldessa, Susana Marqués, ha presidit la trobada que va tindre lloc aquest divendres a l’ajuntament i que va comptar amb l’assistència de la regidora de Medi Ambient, Elena Llobell, tècnics municipals i, per part de l’EPSAR, el gerent Juan Ángel Conca i tècnics.

Com ha indicat l’alcaldessa, Susana Marqués, “la depuradora és una infraestructura essencial que no pot retardar-se més, ja que l’actual es va construir fa 25 anys per a 9.000 habitants. Ara som 18.000, incrementant-se la nostra població en els mesos d’estiu, per això hem de dimensionar i preveure la nova infraestructura amb visió de futur que aconseguisca les necessitats de la ciutat a llarg termini”.

Recordar que en el ple del passat mes de setembre es va aprovar de forma unanimitat una declaració institucional per a sol·licitar a la Generalitat Valenciana la construcció d’una nova Estació Depuradora d’Aigües Residuals (EDAR) en el municipi. Els objectius que planteja Benicàssim amb la construcció d’una nova depuradora són tres. D’una banda, assegurar en el mig-llarg termini el tractament adequat de les aigües residuals generades en el nostre municipi. En segon lloc, transitar cap a l’economia circular mitjançant la reutilització de l’aigua depurada per al reg de jardins. I, finalment, per a assegurar el creixement del municipi.

Després de la reunió, l’alcaldessa ha mostrat la seua satisfacció pel resultat de la reunió en haver pogut donar a conéixer de primera mà l’actual situació, i haver pogut traslladar les necessitats reals de Benicàssim, així com la problemàtica que suposa per a un municipi com el nostre compartir infraestructura amb Castelló.

Finalment, en el transcurs de la reunió per part de l’Ajuntament de Benicàssim s’han explicat tots els treballs que s’estan realitzant de cara al fet que la Conselleria done el vistiplau a la futura infraestructura.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari