Benicàssim redueix de manera progressiva el soroll en la Zona ZAS

Ajuntament i empresaris treballen de manera conjunta per continuar amb les mesures que compaginen l’oci i el descans

Benicàssim redueix de manera progressiva el soroll en la Zona ZAS
07/02/2020 -

L’Ajuntament de Benicàssim ha celebrat aquest matí una taula tècnica amb l’assistència de membres de l’equip de govern, tècnics i empresaris per a valorar els mesuraments acústics realitzats en la Zona ZAS.

Com han informat l’alcaldessa, Susana Marqués, i la regidora d’Activitats, Cristina Fernández, els mesuraments realitzats en el 2019 “constaten una reducció progressiva del soroll respecte al inici de la Zona ZAS”. Les edils han posat en valor la gran faena realitzada per part dels empresaris locals “que han reconvertit els locals oferint uns espais de restauració de major qualitat i encaminats a aconseguir la conjugació perfecta entre oci i descans”.

Dins de les mesures que s’han aplicat en els últims anys per a reduir els nivells de soroll en els vials afectats per la ZAS també s’ha destacat de manera positiva la reducció del trànsit rodat, com és el cas de la freqüència de pas del transport públic que ha ajudat a minimitzar el nivell sonor en el nucli urbà de Benicàssim. En aquest punt, l’edil de Mobilitat, Carlos Díaz, ha exposat diverses opcions per a continuar reduint el nivell de soroll del trànsit rodat i, dins d’aqueixes possibilitats, es troba el realitzar un estudi per a eliminar un dels sentits de circulació en el tram que inclou la Zona ZAS al carrer Sant Tomàs.

El disseny de campanyes i accions d’informació i sensibilització per a conscienciar sobre contaminació acústica així com una adequada ordenació de les terrasses dels locals són uns altres dels temes que s’estudiaran per a “aconseguir una ciutat més amable”, ha indicat Susana Marqués.

Cristina Fernández ha comentat a més que des de la regidoria de Desenvolupament Sostenible que també dirigeix “durem a terme diferents accions formatives dirigides als empresaris sobre sostenibilitat mediambiental i encaminades a continuar reduint els nivells de soroll i augmentant la qualitat dels nostres establiments”.

Durant la reunió mantinguda també s’ha posat en valor la creació de la patrulla de control per part de la Policia Local encarregada de realitzar un control en la Zona ZAS i, com han confirmat tant des de l’equip de govern com des de la Policia Local, les queixes i denúncies per soroll han disminuït molt considerable “i es registren una o dues a l’any”. Com ha afegit l’alcaldessa, “continuarem treballant en aquesta línia, a millorar la qualitat de vida dels veïns i aconseguir que l’oci i el descans siguen compatibles”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari