Benicàssim reforça i agilita la comunicació entre comerciants i ajuntament

La regidoria de Promoció Econòmica implanta un servei de missatgeria Whatsapp bidireccional

Benicàssim reforça i agilita la comunicació entre comerciants i ajuntament
04/04/2021 -

L’Ajuntament de Benicàssim, a través de la regidoria de Promoció Econòmica, reforça la comunicació amb els empresaris de serveis i comerciants mitjançant un servei de missatgeria de Whatsapp que agilitarà les comunicacions i complementarà les comunicacions que fins ara anaven utilitzant. Com explica la regidora responsable, Vanessa Batalla, “El canal de comunicació triat és bidireccional des del departament municipal amb els empresaris de serveis i comerciants pel que es podrà respondre als missatges que enviem, però no es generarà conversa entre els usuaris”. L’edil continua comentant que “fins ara ens comunicàvem a través del correu electrònic i via telefònica, però véiem necessari un canal més ràpid, exclusiu per a aquest sector i s’utilitzarà per a remetre informació puntual sobre campanyes de dinamització i tot allò que puga ser d’interés per al comerç i els serveis locals”. Els interessats a donar-se d’alta en el canal de comunicació poden informar-se a través de l’Agència d’Ocupació i Desenvolupament Local (Aedl) en el telèfon 964303249 o en el correu electrònic aedl@benicassim.org.

D’altra banda, els comerciants i serveis professionals de Benicàssim continuen amb la campanya #YoComproEnBenicàssim que té com a objectiu fomentar el consum en els establiments comercials i de serveis de la localitat, fer costat als establiments en aquests moments de crisi sanitària per la Covid-19 i premiar a aquells consumidors que aposten pel comerç local. Fins al pròxim 12 d’abril els clients tenen l’oportunitat de participar en el sorteig de cinc xecs regal per un valor de 100 euros per a gastar en els comerços adherits a la campanya.

Són més de 70 els comerços i serveis els que s’han adherit a la iniciativa, des de botigues d’alimentació, fins a autoescoles i assegurances, passant per agències de viatges, acadèmies, salons de bellesa, llibreries, papereries, moda i complements, cristalleria i decoració, òptica, fisioteràpia i fotografia, entre altres. “Els establiments participants estan identificats amb un vinil especial en l’entrada dels negocis amb la imatge de la campanya i disposen d’unes targetes de compra que faciliten als seus clients amb espais per a segellar les seues compres”, indica Batalla. Cada negoci pot posar un únic segell en cada targeta de fidelització per la compra dels seus productes o serveis.

Els clients, per a participar en el sorteig, han de completar la seua targeta de compra aconseguint huit punts, bé comprant i segellant en huit comerços o serveis diferents, o comprant mitjançant la utilització de l’app Soc que, en aqueix cas, cadascuna de les compres realitzades per aquest mitjà comptarà el doble, és a dir, dos punts, “i amb això perseguim continuar impulsant l’eina que connecta als clients i als compradors amb un sol clic”. L’aplicació mòbil, d’ús gratuït, està disponible tant per a iPhone com per a dispositius Android i es pot descarregar directament des de la web www.getzoco.com.

Una vegada completada la targeta amb els corresponents segells l’hauran de depositar en l’urna situada en l’Agència d’Ocupació i Desenvolupament Local. El termini per a depositar les targetes serà fins a l’11 d’abril en horari de 9.00 a 14.00 hores i el dia 12 d’abril, últim dia de recepció de targetes, fins a les 12.00 hores.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari