Benicàssim reforça el Pla Especial per al control del mosquit després de les passades pluges

Les intenses pluges registrades en el municipi han provocat l’embassada de zones que afavoreix l’eclosió de mosquits

Benicàssim reforça el Pla Especial per al control del mosquit després de les passades pluges
07/09/2021 -

Després de les intenses precipitacions registrades la setmana passada a Benicàssim, l’Ajuntament ha activat el seu pla especial per al control de mosquits tot el municipi, incidint en les zones entollades del denominat Quadre de Santiago.

Després de la detecció d’una elevada quantitat de larves en primers estats en pràcticament totes les zones inundades, el consistori ha procedit a aplicar un tractament larvicida intensiu en totes les zones urbanes.

No obstant això, atés que els percentatges de mortalitat de larves que es poden aconseguir, en el millor dels casos, ronden el 90-95%, “hem vist incrementada la presència de mosquits adults pel que estem realitzant tractaments per al seu control en les zones entollades i més pròximes als habitatges a fi d’erradicar el problema”, ha indicat l’alcaldessa, Susana Marqués.

Dins del reforç dels treballs, durant la jornada de demà dimecres s’incorporarà a l’equip de treball un canó nebulitzador i com afig la regidora de Sanitat, Vanessa Batalla, “és recomanable limitar les activitats en exterior durant les primeres hores del dia i últimes hores de la vesprada, període de major activitat dels mosquits, especialment en la zona del Quadre de Santiago”.

Així mateix, des de l’Ajuntament de Benicàssim es fa una crida a la col·laboració ciutadana “perquè vigilen en les seues llars que no hi haja cap punt d’acumulació d’aigua estancada que puga donar lloc a un focus”, afig Vanessa Batalla. En aquest sentit, es recomana buidar els recipients que han pogut retindre aigua de les últimes pluges per a evitar la proliferació d’aquests, “una mesura molt eficaç en zones enjardinades i en parcel·les particulars”, ha finalitzat l’edil.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari