Benicàssim reforça el servei de neteja amb una campanya d'informació i sensibilització ciutadana

El consistori impulsa un codi de bones pràctiques

Benicàssim reforça el servei de neteja amb una campanya d'informació i sensibilització ciutadana
22/07/2022 -

Benicàssim, dins del pla estival de neteja viària, reforça els serveis de recollida de residus especials, com poda o voluminosos perquè aquests es puguen retirar amb major celeritat. Com ha explicat l’alcaldessa, Susana Marqués, “a través d’un codi de bones pràctiques volem sensibilitzar a la ciutadania perquè contribuïsquen a gestionar correctament els seus residus domèstics. Perquè només a través de la col·laboració de tots, podem mantenir neta la nostra ciutat”.

A més, durant l’estiu augmenta la freqüència de recollida dels residus en totes les fraccions del servei i com ha informat la regidora de Medi Ambient, Elena Llobell, “també s’ha reforçat el servei de recollida de voluminosos i restes de poda que se suma al servei que es realitza de manera gratuïta i habitual, prèvia trucada telefònica al 964300996”.

Dins de les accions impulsades amb l’objectiu posat a mantenir més netes els carrers, el consistori ha iniciat una campanya d’informació i sensibilització ciutadana, amb un codi de bones pràctiques. “Volem posar l’accent en els serveis dels quals disposa el ciutadà per a la recollida de residus, així com l’horari per a depositar el fem i el servei de l’ecoparc municipal i l’ecoparc mòbil”, ha afegit Llobell.

En aquest sentit, des del consistori recorden que l’horari per a depositar el fem en els contenidors és de 20.00 a 23.00 hores, s’ha de fer amb les bosses de fem tancades i després d’això tancar el contenidor. Així mateix, el municipi de Benicàssim disposa d’un servei ordinari gratuït de recollida de voluminosos i residus de jardineria. Per a això, cal trucar al telèfon 964300996 per a concertar una cita i depositar els residus al costat de la façana de l’habitatge.
Per a facilitar la retirada, i d’acord amb l’ordenança municipal, els voluminosos i residus de poda no han d’excedir d’1,5 m³ a casa, vila o bungalou, i per al cas de comunitat de propietaris és de 5 m³. Quant als residus de poda i jardineria hauran d’anar embalats en bosses o fardells, sent d’una grandària que resulte manejable per a la seua càrrega. Queda exclòs d’aquest servei els treballs de jardineria realitzats per professionals, els qui han de tractar directament amb un gestor autoritzat.

La separació correcta de residus i la localització i horaris de l’ecoparc municipal i els ecoparcs mòbils s’inclou en la cartelleria del codi de bones pràctiques elaborat des del consistori. En aquest punt recordar que durant els mesos d’abril a setembre, l’ecoparc situat en la Partida Jovellús té horari de dilluns a divendres de 9.00 a 14.00 i de 17.00 a 20.00 hores de dilluns a divendres, i els dissabtes de 9.00 a 14.00 hores. D’octubre a març, el servei és de dilluns a divendres 9.00 a 17.00 hores i els dissabtes de 9.00 a 14.00 hores.

A més d’això, el municipi compta amb un ecoparc mòbil situat tots els dijous al costat del recinte del mercat setmanal amb l’objectiu de facilitar el servei i acostar-lo als veïns. A més, una vegada al mes un ecoparc mòbil es trasllada a la zona sud, enfront del CEIP Palmerar, entre l’avinguda Mohino i el carrer Palmerar, així com a les urbanitzacions de muntanya per a facilitar al veïnat el depòsit i la gestió de residus domèstics i garantir el seu correcte tractament. Les pròximes dates d’aquest servei són: dissabte 6 d’agost enfront del Club Social Las Palmas, dijous 11 d’agost enfront del CEIP Palmerar, dijous 8 de setembre enfront del CEIP Palmerar, dijous 6 d’octubre enfront del CEIP Palmerar, dissabte 29 d’octubre enfront del Club Social Montornés, dijous 3 de novembre enfront del CEIP Palmerar, dissabte 12 de novembre enfront del Club Social Las Palmas, dijous 1 de desembre enfront del CEIP Palmerar i dissabte 10 de desembre enfront del Club Social Montornés.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari