Benicàssim suspendrà el pagament de la taxa de terrasses a hostaleria i comerç durant el 2022

El ple aprova modificar l’ordenança per a prorrogar la mesura establida enguany

Benicàssim suspendrà el pagament de la taxa de terrasses a hostaleria i comerç durant el 2022
25/06/2021 -

El ple ordinari del mes de juny celebrat aquest matí en Benicàssim ha aprovat la modificació de l’ordenança fiscal reguladora de la taxa d’utilització privativa de via pública pel que per al pròxim exercici se suspendrà, per segon any consecutiu, el cobrament d’aqueixa taxa a les terrasses dels bars, restaurants i cafeteries, així com als comerços que instal·len expositors en via pública. “Una modificació que realitzem un any més amb l’objectiu posat a continuar ajudant al teixit empresarial. En el context actual és important donar suport a polítiques encaminades a disminuir la càrrega fiscal als sectors que són els principals motors econòmics del municipi com el comerç i l’hostaleria”, ha indicat el regidor d’Hisenda, Arturo Martí.

El punt ha sigut aprovat amb els vots a favor de la corporació municipal, amb l’abstenció del grup Compromís. Amb aquesta aprovació, l’Ajuntament de Benicàssim suspendrà per a l’exercici 2022 l’aplicació de l’article 9 epígraf 1 relatiu a 1.1 referent a l’ocupació de via pública amb taules i cadires, així com amb taulells, expositors, aparells i màquines automàtiques o distribuïdores, amb venda o sense, bàscules, venda de dispensació de productes en les façanes dels immobles amb accés directe des de la via pública com a jardineres, pals de publicitat o indicatius i similars anàlegs relacionats amb l’activitat comercial de l’establiment.

La modificació tindrà efectes des de l’1 de gener del 2022 i com ha afegit l’edil d’Hisenda, “tenim l’esperança que prompte, amb les polítiques econòmiques aplicades durant aquests últims anys, vegem el final del túnel i la recuperació econòmica siga un fet”. L’alcaldessa, Susana Marqués, ha comentat per la seua part que “en aquests moments de crisi sanitària, econòmica i social és important impulsar polítiques d’alleujament fiscal i l’exempció d’aquest pagament, un exercici més, va en el sentit d’ajudar a autònoms i Pimes locals”.

El ple també ha aprovat una modificació de crèdit de 18.029 euros parell el projecte d’ampliació de nínxols en el cementeri municipal.

Quant a les mocions, dins de les polítiques econòmiques actives municipals, el ple ha aprovat una declaració institucional per a instar el Govern d’Espanya a ampliar la suspensió de les regles fiscals a les entitats locals per als exercicis 2022 i 2023. Com ha indicat l’alcaldessa, Susana Marqués, “som els ajuntaments els qui estem en la primera trinxera finançant les despeses extraordinàries derivades de la situació econòmica provocada per la Covid-19 i volem continuar ajudant als nostres veïns. Per a això, necessitem que es flexibilitzen les regles fiscals per al 2022 i 2023”.

La sessió també ha debatut la moció presentada per l’equip de govern (PP i Ciutadans) per a instar el Govern d’Espanya que respecte les decisions judicials, rebutjant l’indult concedit pel Govern als líders secessionistes. La moció ha sigut recolzada pels grups de l’equip de govern i l’edil no adscrit, i votada en contra pel PSPV, Compromís i Ara Benicàssim.

Finalment, el ple també ha debatut una moció de suport al col·lectiu LGTBI amb la qual s’ha posat de manifest el suport a aquest col·lectiu al mateix temps que la condemna cap a qualsevol classe de violència verbal o física que puguen patir.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari