Benicàssim suspendrà el pagament de la taxa de terrasses a hostaleria i comerç durant el 2021

Benicàssim suspendrà el pagament de la taxa de terrasses a hostaleria i comerç durant el 2021
11/10/2020 -

L’Ajuntament de Benicàssim suspendrà el pagament per ocupació de via pública als sectors de l’hostaleria i el comerç durant el 2021. El ple ordinari d’aquest mes d’octubre portarà a aprovació la modificació de l’ordenança fiscal reguladora de la taxa d’utilització privativa de via pública.

L’alcaldessa de Benicàssim, Susana Marqués, recorda que en la sessió plenària del maig passat es va aprovar una declaració institucional per la qual el consistori modificarà una sèrie d’ordenances fiscals que “permeten que autònoms i Pimes vegen alleujada la càrrega fiscal per al pròxim exercici 2021, aconseguint així contribuir al fet que l’impacte econòmic negatiu patit per les nostres empreses durant aquest 2020 a conseqüència de la propagació de la Covid-19, no es veja agreujat ni perdure”. Per aqueix motiu el consistori de Benicàssim modificarà l’ordenança fiscal relativa a la taxa d’ocupació de via pública i per al pròxim exercici se suspendrà el cobrament d’aqueixa taxa als bars, restaurants i cafeteries, així com als comerços que instal·len expositors en via pública. Susana Marqués ha afegit a més que l’exempció d’aquest pagament és una de les mesures socials i econòmiques contemplades en el Pla Reactiva impulsat per l’Ajuntament de Benicàssim per a ajudar a les famílies i recuperar el pols del nostre teixit econòmic i la iniciativa empresarial. Una estratègia global que inclou ajudes directes en l’àmbit social, amb especial atenció als més vulnerables i a les famílies, així com als autònoms i a les pimes.

El regidor d’Hisenda, Arturo Martí, ha incidit en què “en aquest context de crisi sanitària, econòmica i social és important impulsar polítiques d’alleujament fiscal que permeten que tant famílies, autònoms i Pimes es puguen beneficiar i que ajuden a la reactivació socioeconòmica i foment de l’ocupació a Benicàssim”. Dins d’aquestes polítiques d’alleujament fiscal, l’ajuntament està estudiant modificar l’ordenança fiscal reguladora de l’Impost de Béns immobles (IBI) per a rebaixar el tipus de gravamen per al 2021. Una modificació que també s’emportarà a aprovació per ple aquest mes d’octubre perquè puga entrar en vigor l’1 de gener del pròxim any. Arturo Martí ha indicat que “dins del pla d’aquest equip de govern es contempla una rebaixa gradual del tipus de gravamen, perquè a poc a poc hi haja un alleujament fiscal sense que aquest desestabilitze el pressupost municipal”. El tipus de gravamen actual és del 0,555, sent un dels més baixos de la província de Castelló.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari