Benicàssim programa un taller per a aprendre a gestionar l'estrés

Benicàssim programa un taller per a aprendre a gestionar l'estrés
14/05/2021 -

La Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Benicàssim, ha programat per a aquest mes de maig un taller per a aprendre a gestionar l’estrés. La presentació de l’activitat ha comptat amb l’assistència de l’alcaldessa, Susana Marqués, l’edil d’Igualtat, Vanessa Batalla i les professionals que participaran en aquesta primera edició del taller, la nutricionista Pilar Esquer i la psicoterapeuta Luisa Chornet.

Com ha explicat Susana Marqués, “vivim en societats en les quals la immediatesa i un ritme de vida a contrarellotge fan prevaldre patologies com l’estrés i l’ansietat. Tot això sumat a l’actual situació d’incertesa derivada de la pandèmia fa que parem, reflexionem i aprenguem la manera de gestionar tot això“. Per a això, i emmarcat dins de la campanya “Tots els 25 són 25 de novembre”, el consistori ha programat un taller que es desenvoluparà dimarts que ve 25 de maig a l’Espai Cultural de la Mar Vila Ana en horari de 9.30 a 14.30 hores; “una activitat per a visibilitzar el suport per als qui necessiten eines per a fer front a situacions d’estrés” ha indicat l’edil Vanessa Batalla.

Després de la inauguració i presentació de l’activitat, el programa començarà amb Pilar Esquer i el taller “Manejant l’estrés des de l’estómac”. Estudis recents mostren com uns certs canvis en la dieta milloren nostre equilibre emocional, aconseguint així una millor adaptació al canvi i als períodes d’estrés. “Gestionar bé l’estrés és fonamental per a mantenir en bon estat el nostre sistema immunitari, tan necessari en aquests moments, i mantenir la motivació i el nostre rendiment, tant intel·lectual com físic”, ha explicat Pilar Esquer.

L’objectiu principal del taller a càrrec de Pilar Esquer serà donar als assistents les eines per a controlar l’estrés a través de l’alimentació diària. Com a objectius més importants destaquen reduir l’estrés, ansietat i conflicte a través d’una correcta alimentació i uns hàbits saludables; aprendre conceptes bàsics sobre els aliments i la seua relació amb l’estat d’ànim; i dissenyar menús casolans per a disminuir l’estrés i la tensió.

Després d’això, l’activitat continuarà amb Luisa Chornet qui parlarà sobre “les pautes per a gestionar l’estrés en l’àmbit familiar”. “Un taller dissenyat pedagògicament, amb la idea d’aportar recursos a les famílies per a gestionar i educar amb intel·ligència emocional els reptes quotidians que cal afrontar actualment per la pandèmia de la Covid-19”, ha indicat Luisa Chornet.

L’edil Vanessa Batalla ha afegit que “la nostra principal preocupació és millorar la qualitat de vida els nostres veïns i veïnes i des de l’Ajuntament de Benicàssim impulsem accions de formació, tallers, conferències relacionades amb el benestar de les famílies”.

L’assistència al taller és lliure, però es requereix inscripció prèvia, ja que l’aforament és limitat i amb les mesures de seguretat sanitàries requerides. Els interessats a participar en el taller han de realitzar la seua inscripció en www.yameapunto.com.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari