Benicàssim també pren mesures contra la COVID-19

Benicàssim també pren mesures contra la COVID-19
13/03/2020 -

Des del Gabinet de Coordinació de l’Ajuntament de Benicàssim s’ha avaluat les mesures a prendre amb l’objectiu de minimitzar l’impacte del coronavirus.

Després de les primeres trobades celebrades, el gabinet, presidit per l’alcaldessa, Susana Marqués, ha informat de l’adopció de les primeres actuacions i mesures preventives per l’Ajuntament de Benicàssim per a la contenció i prevenció, “sempre seguint les recomanacions de les autoritats sanitàries competents”, ha indicat Susana Marqués, qui ha afegit que “hui dia les informacions de les autoritats sanitàries indiquen que a Benicàssim no tenim registrat cap cas de coronavirus i estem permanentment coordinats i informats des del nostre Centre de Salut”.

Per tot, l’Ajuntament de Benicàssim amb un decret de l’Alcaldia ha resolt suspendre les activitats i tancar les següents instal·lacions municipals: Poliesportiu Municipal, Piscina Municipal, Camp de Futbol La Carrerassa, Casal Jove, Casa de la Cultura, Biblioteca Municipal, Teatre Municipal Francesc Tàrrega, Espai de la Música Mestre Vila, Centre Josep Barberà i Ceprià, Centre d’Interpretació Torre Sant Vicent, Espai Cultural de la Mar Vil·la Anna, Moll del Raïm i Centre de Jubilats i Pensionistes “La Garrofera”. Així mateix, i després del decret de la Conselleria, també se suspenen les classes als centres educatius (escoles infantils, col·legis i institut). Tots aquests espais tancaran les portes a partir del dia d’avui i fins a nova ordre, a excepció dels llocs que s’habilitaran per a l’atenció administrativa.

Així mateix, l’Ajuntament de Benicàssim ha informat de la suspensió del mercat ambulant del dijous, les visites guiades que es fan des de l’Àrea de Turisme, així com les autoritzacions per a la realització d’activitats extraordinàries en via pública. A més, en el cas dels casaments civils, les que hi ha programades es poden ajornar, o bé celebrar-se únicament amb l’assistència dels oficiants. Finalment, també se suspenen les eixides puntuals, excursions, visites, organitzades per l’Ajuntament de Benicàssim, excepte les que siguen imprescindibles.

Quant a recomanacions, des del consistori s’aconsella prioritzar les gestions o consultes a l’Ajuntament de manera telefònica o telemàticament (seu electrònica: https://benicassim.sedelectronica.es/info.1), així com reduir les visites presencials a centres públics municipals i no acudir a places, parcs públics municipals per a evitar concentracions de persones. Des de l’Ajuntament també es recomana evitar reunions o concentracions en seus o edificis municipals i ha recordat els consells d’higiene que s’ha de seguir per a evitar contagis, entre els quals es troben llavar regularment les mans, tossir en la part interior del colze o mànega o sobre un mocador d’un sol ús i ventilar les dependències, entre altres.

Com ha incidit l’alcaldessa, “estem davant una situació excepcional i és per això que tots, administracions i ciutadans, hem d’actuar amb tota la responsabilitat i extremar les mesures de cura”. Susana Marqués també ha comentat que “hem de ser conscients que en aquests moments hi ha una alerta sanitària real, però el que no podem permetre és una desinformació que ens genere por”. Per eixe motiu, des de l’Administració local sol·liciten el suport i comprensió de tots els veïns per a contribuir a minimitzar l’impacte de la COVID-19, evitant la divulgació d’informació no contrastada. Per a això, s’insisteix a ser informats únicament través dels canals oficials de la Conselleria de Sanitat (http://www.san.gva.es/web_estatica/index_va.html), l’Ajuntament de Benicàssim (http://ayto.benicassim.es), el Facebook del consistori (@AytoBenicassim) i el telèfon d’informació sobre la COVID-19 (900300555).

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari