Benicàssim torna a dir “no” la taxa turística

Benicàssim torna a dir “no” la taxa turística
29/04/2022 -

El ple de l’Ajuntament de Benicàssim ha tornat a mostrar el seu rebuig a la implantació del nou impost valencià d’estades turístiques, comunament denominat “taxa turística”, pels seus efectes desfavorables per al turisme.

El rebuig a aquesta taxa s’ha plantejat de manera reiterada en diversos plens per part de l’equip de govern municipal, i ara, després del registre del projecte de llei per part del Govern Valencià el passat 11 d’abril per a implementar la denominada taxa turística amb la finalitat de la seua entrada en vigor abans de final d’any, el ple ordinari del mes d’abril celebrat aquest divendres a l’Ajuntament de Benicàssim ha inclòs una nova moció per a dir “no” a la seua tramitació. Com ha indicat l’alcaldessa, Susana Marqués, “novament, mostrem el nostre rebuig a aquesta taxa turística entenent que la Generalitat s’equivoca en voler dur a terme una mesura injusta i perjudicial per al nostre turisme, que acaba perjudicant a tot el sector com el de restauració, comercial i de serveis, i ja no tan sols a hotels de Benicàssim”. L’alcaldessa ha continuat dient que “esperant comptar amb la unanimitat de tots els partits, sorprenentment el PSPV-PSOE s’ha desmarcat en aquest plenari i ha votat en contra de la no aplicació d’aquest impost”. Després de l’oportú debat, la moció ha sigut aprovada amb els vots a favor de l’equip de govern (Partit Popular i Ciutadans) i l’edil del grup de no adscrits, les abstencions de Compromís i Ara Benicàssim i el vot en contra del PSPV-PSOE.

En un altre ordre de coses, després de la resolució d’al·legacions, el ple de l’Ajuntament de Benicàssim ha aprovat de manera definitiva l’estudi de viabilitat per a la concessió del servei domiciliari d’aigua potable, un dels documents previs necessaris per a la redacció del nou contracte.

Com ha indicat la regidora responsable del Cicle Integral de l’Aigua, Elena Llobell, “l’estudi de viabilitat economicofinancer que hui hem aprovat de manera definitiva forma part del procediment de concessió d’un nou servei de proveïment d’aigua potable per al municipi de Benicàssim”. També s’ha aprovat de manera definitiva l’estructura de costos de la nova concessió, un document on es calcula el percentatge de les despeses més rellevants que tindrà el nou contracte i, serviran de base per a la fórmula de revisió de preus amb la qual s’actualitzaran les tarifes del contracte durant la duració de tota la concessió. Després d’aquesta aprovació, el següent pas és l’aprovació inicial de l’avantprojecte de construcció i explotació de les obres i el Pla d’inversions.

El nou contracte d’aigua potable ha de recollir les noves necessitats que té el municipi i les que es preveu que tinga en els 25 anys següents, així com renovar tota la xarxa d’aigua potable actual. El punt s’ha aprovat amb els vots a favor de l’equip de govern, l’abstenció del PSPV-PSOE i Compromís i el vot en contra d’Ara Benicàssim i l’edil del grup de no adscrits.

La subscripció del conveni entre el consistori i el Ministeri d’Educació i Formació Professional per al desenvolupament del programa de formació oberta Aula Mentor ha sigut altre dels punts aprovats en el ple ordinari d’aquest mes d’abril a l’Ajuntament de Benicàssim.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari