Carmela Tello exposa ‘Femenino Singular’ al Centre Cultural Melchor Zapata de Benicàssim

Carmela Tello exposa ‘Femenino Singular’ al Centre Cultural Melchor Zapata de Benicàssim
15/04/2021 -

‘Femenino Singular’ és el títol de l’exposició que la ceramista Carmela Tello presenta al Centre Cultural Melchor Zapata de Benicàssim.

“Després d’haver de suspendre la mostra pocs dies després de la seua inauguració a causa de l’estat d’alarma de març de 2020, Carmela Tello torna a la trobada del públic de Benicàssim”, ha indicat l’edil de Cultura, Javier Alonso. L’artista castellonenca mostra un total de 9 projectes de diferents etapes que permeten realitzar un recorregut per la trajectòria d’aquesta creadora mentre s’aprecia la subtilesa i el fons social i personal de la seua obra.

En la planta baixa ens rep una de les seues últimes creacions. Un projecte d’art conceptual titulat “Sonets” realitzat en porcellana de paper i bullit a 1.200 °C. L’artista recalca que “la vertadera obra no és només l’objecte físic, sinó també el concepte i la idea”. Per a implicar l’espectador l’artista ha col·locat un codi QR que permet a través de les noves tecnologies descobrir quin sonet s’amaga darrere de cada marca de porcellana. Federico García Lorca, Quevedo o Lope de Vega són alguns dels autors amagats.

També en aquesta primera sala trobem una de les seues obres més recents sota el lema “Lluna, lunera” que es presenta per primera vegada al públic. Encara que, sens dubte, l’obra més compromesa és “Progrés” en la qual l’artista presenta de manera visual el progrés protagonitzat per les dones que, amb pas ferm, es dirigeixen cap avant. La peça està formada per multitud de figures femenines totes diferents, que marquen la diversitat de races, colors, condicions, classes socials, etc. Diferents però amb un mateix objectiu, progressar. La sala es completa amb la peça “Divertimento” composta per esferes d’ampli somriure i to lúdic.

En la planta superior ens rep “Atrapats pel progrés”, un embull de filferros en els quals estan atrapats alguns peixos, però també restes del fem que llancem a la mar. Marees negres i contaminació massiva són la denúncia social que ens retorna aquesta peça que, a més, s’ha triat com a imatge promocional de la mostra.

Una altra de les peces que més sorprén per la seua posada en escena és la instal·lació “Vaivé” amb ceràmica i botelles de vidre en la qual Carmela Tello parla de les set emocions humanes i com s’entremesclen moltes vegades i es confonen en una ona emocional. Les peces a manera de maniquins acabades amb paper de tovalló, el “puzle”, les variacions de botelles de porcellana, el seu homenatge a la pedra en sec, els escacs i “ceràmica per a portar” completen aquest recorregut singular que podrà visitar-se fins al pròxim 9 de maig, els dijous i divendres a les 17.00 a 20.00 hores i els dissabtes en horari d’11.00 a 14.00 i de 17.00 a 20.00 hores.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari