Benicàssim intensifica la neteja i desinfecció en el cementeri davant la celebració de Tots els Sants

El servei extraordinari es realitza hui i demà i a partir del dilluns 26 les tasques de desinfecció en el cementeri seran diàries

Benicàssim intensifica la neteja i desinfecció en el cementeri davant la celebració de Tots els Sants
22/10/2020 -

Dins del protocol establit amb la finalitat de garantir la seguretat i la prevenció en les visites al cementeri durant l’última setmana d’octubre i els primers dies de novembre, l’Ajuntament de Benicàssim ha programat un pla especial de neteja i desinfecció del cementeri. El servei extraordinari ha començat hui i es prolongarà durant el dia de demà; dues jornades en les quals es realitzarà una desinfecció especial posant l’accent en les entrades, eixides, passamans i elements d’ús comú. I serà a partir del pròxim dilluns 26 d’octubre i fins al 2 de novembre quan es realitzen de manera diària tasques contínues de desinfecció perquè les visites al cementeri dels veïns i veïnes de Benicàssim es realitzen amb totes les garanties de seguretat sanitària. L’edil de Medi Ambient, Elena Llobell, ha comentat que a més del servei extraordinari en el cementeri municipal, “l’Ajuntament de Benicàssim continua amb el servei especial de desinfecció i sanejament d’espais públics amb l’objectiu posat a minimitzar la propagació del Covid-19 en tot el municipi, per la qual cosa de manera diària s’actua en zones vulnerables o susceptibles de major ús pels ciutadans com a centres educatius, geriàtrics, centre de salut, farmàcies, entrades a supermercats, bancs, contenidors, caixers, accessos de comunitats religioses, etc”.

Seguint amb el protocol a seguir per a garantir una visita segura al cementeri de Benicàssim per Tots els Sants, l’ajuntament ha establit una sèrie de mesures i recomanacions, seguint el que s’estableix per la Direcció General de Salut Pública de la Conselleria de Sanitat en relació amb el Dia de Tots els Sants. Així, s’ha acordat establir un horari especial d’obertura de les instal·lacions per als dies 29, 30 i 31 d’octubre i 1 i 2 de novembre de 8.00 a 18.30 hores de manera ininterrompuda “amb l’objectiu d’evitar grans aglomeracions durant les hores centrals del dia festiu”, ha indicat l’alcaldessa, Susana Marqués. És per això que des de l’ajuntament recomanen avançar la visita als dies previs al dia festiu del diumenge, o bé retardar-la al dia 2 per a així evitar una gran afluència de públic durant l’1 de novembre.

Seguint amb el protocol, s’habilitarà com a entrada al cementeri la porta antiga i com a eixida la porta nova, situada al costat del tanatori; “i tant en l’exterior com a l’interior del cementeri estarà senyalitzat el recorregut a seguir”, ha comentat l’edil Elena Llobell.

En matèria de seguretat, hi haurà control d’aforament en accedir al recinte i també es controlarà que es mantinga la distància de seguretat interpersonal a l’interior de les instal·lacions. Des de l’Ajuntament de Benicàssim recomanen romandre en el cementeri un màxim de 30 minuts i reduir les visites en grup.

En aquest punt informar que per a evitar aglomeracions, la tradicional missa de Tots els Sants se celebrarà l’1 de novembre a les 12.00 hores en el Nou Complex Parroquial.

Quant a les mesures d’higiene, es recorda l’ús obligatori de màscara, s’instal·laran diferents punts amb gel hidroalcohòlic i es recomana l’ús de guants sobretot per a les labors de neteja, així com per a depositar els rams i utilitzar elements d’ús comú. Així mateix, els elements d’ús comú com les escales es desinfectaran periòdicament i les papereres i contenidors romandran oberts per a evitar el contacte amb les mans. Finalment, els lavabos estaran tancats, excepte per causa justificada i en aquest cas els operaris els obriran i es desinfectaran després de cada ús. Totes les mesures establides per a l’ús dels lavabos, els elements comuns així com per a realitzar la visita al cementeri es podràn consultar en la cartelleria que s’instal·larà en l’entrada i en diferents punts a l’interior del cementeri.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari