El Dia de les Paelles ompli Benicàssim de festa i música

Hui, unes 2.000 paelles uniran els benicenses enmig de les celebracions de Sant Antoni i Santa Àgueda

Diputació

El Dia de les Paelles ompli Benicàssim de festa i música

Ni la borrasca Gloria ni cap obstacle han fet tremolar el calendari. Hui, penyes, veïns i veïnes i visitants estan de festa per a celebrar el Dia de les Paelles de Benicàssim 2020, una jornada en la qual aquest tresor culinari és el protagonista però, com sempre, va acompanyat d’un ampli programa d’activitats i concerts.

Tal com ha assenyalat Turisme de Benicàssim, a les 7.30 hores del matí ha tingut lloc la tradicional Despertà pels carrers del municipi, fins a les 9 hores, quan el poble s’ha reunit en l’esmorzar solidari. No obstant això, el més esperat ha arribat a les 11.45 hores, quan s’han repartit els ferros, les taules i la llenya al carrer Sant Tomàs per a cuinar, per fi, les 2.000 paelles d’enguany.

Concerts del Dia de les Paelles de Benicàssim 2020

No obstant això, la festa no acaba ací. Després del menjar popular, famílies i amics es traslladaran aquesta vesprada a diferents punts del municipi per a gaudir de diversos concerts. En concret, el parador obrirà les seues portes a les 16 hores i mitja hora més tard començarà el tribut a Fito i los Fitipaldis de Adolfita La Kabrona i li seguirà, a les 18, el tribut d’Héroes del Silencio d’Iberia Sumergida. A la nit, l’Orquesta Tucán posarà el fermall d’or a aquestes festes declarades d’Interés Turístic Autonòmic.

A més, la terrassa Travesura ha convidat al conegut Dj Paco Roca perquè pose la millor música des de les 12, mentre que Simago Lemon’s oferirà un concert benèfic i sortejarà diversos premis (dues samarretes del Real Madrid signades per la plantilla de l’equip de futbol i el de bàsquet i un cap de setmana en la Suite de Voramar, així com dos sopars i un menjar) per a recollir fons en favor de l’Orfenat Sant Roc.

Des de 1980, el dia de les paelles ha anat sumant cada vegada més visitants, fins al punt de reunir en aquest menjar a almenys 20.000 persones, segons Turisme de Benicàssim. Això li ha portat a ser declarada Festa d’Interés Turístic Autonòmic en 2018, com a reconeixement a la germanor que es cou aqueix dia, amb el propòsit de ser nomenada d’Interés Turístic Nacional, tal com ha assenyalat el consistori. I és que, a més de ser una data clau per als benicenses, es troba enmig de les celebracions de Sant Antoni i Santa Àgueda.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari